Petek,
16. 8. 2024,
15.26

Osveženo pred

5 ur, 41 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,57
pristanišče požar Hrvaška Ukrajinci

Natisni članek

Petek, 16. 8. 2024, 15.26

5 ur, 41 minut

Znano je, kdo je v Medulinu podtaknil požar, v katerem je zgorelo 22 plovil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,57
požar v marini v Medulinu |  25-letni osumljenec je v plovilo vrgel plastenko z vnetljivo tekočino in povzročil požar.  | Foto Pixsell

25-letni osumljenec je v plovilo vrgel plastenko z vnetljivo tekočino in povzročil požar.

Foto: Pixsell

Požar v Medulinu, v katerem je zgorelo 22 plovil, so podtaknili trije Ukrajinci. Policija storilce intenzivno išče, piše portal Index.hr. 

Hrvaška policija je končala kriminalistično preiskavo v primeru požara več plovil, ki se je zgodil sredi maja v pristanišču Medulin. Preiskave so pokazale, da so požar zanetili trije Ukrajinci, 28-letnik in dva 25-letnika. Vsi trije so 14. maja prišli na Hrvaško, avto parkirali na območju Medulina in se napotili v smeri pristanišča Medulin.

Zagorelo je 34 plovil, 22 je popolnoma uničenih.  | Foto: Pixsell Zagorelo je 34 plovil, 22 je popolnoma uničenih. Foto: Pixsell

Škode je za okoli dva milijona evrov

Okoli 3.40 se je eden od 25-letnikov izmuznil skozi ograjo in se napotil v smeri privezov, kjer je bilo privezano plovilo z oznako Pula v lasti 65-letnika. 25-letni osumljenec je v plovilo vrgel plastenko z vnetljivo tekočino in povzročil požar. Ogenj se je razširil na bližnjih 34 privezanih plovil v pristanišču, od katerih jih je 22 popolnoma zgorelo, druga pa so bila delno poškodovana. Drugi 25-letnik in 28-letnik sta medtem stražila, da ne bi kdo prišel. 

Nastala je skupna materialna škoda za okoli dva milijona evrov. Policisti storilce, ki jih trenutno ni na območju Hrvaške, intenzivno iščejo. Zoper njih so podali kazensko ovadbo pristojnemu državnemu odvetniku.

požar v marini v Medulinu
Novice Je bil požar v Medulinu podtaknjen? Vse so posnele kamere. #foto
Požar v Medulinu
Novice V Medulinu zagorelo več plovil, škode za sto tisoč evrov #video