SiolNET. Novice Svet
0,45

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zdravnik: Trump ni več kužen

0,45

termometer

Donald Trump
Foto: Getty Images

Ameriški predsednik Donald Trump, ki je bil pred tednom dni v bolnišnici zaradi bolezni covid-19, ni več kužen, je v soboto zagotovil njegov zdravnik Sean Conley. Pred tem je Trump v soboto nagovoril privržence pred Belo hišo, kar je bil njegov prvi nastop v javnosti po okužbi z novim koronavirusom. Trump je danes medtem zagotovil, da je imun na novi koronavirus.

"Kaže, da sem imun, za, ne vem, mogoče daljši ali krajši čas, lahko tudi dosmrtno. Nihče res ne ve, ampak sem imun," je dejal Trump v pogovoru za Fox News.

"Vesel sem, da lahko sporočim, da predsednik izpolnjuje kriterije Centra za nadzor nad nalezljivimi boleznimi (CDC) za varno končanje samoizolacije in da njegovi zadnji testi kažejo, da po trenutno priznanih standardih ne predstavlja več tveganja za prenos okužbe na druge," je po poročanju STA v izjavi za javnost sporočil Trumpov zdravnik Sean Conley.

Trumpov nagovor privržencem pred Belo hišo. Trumpov nagovor privržencem pred Belo hišo. Foto: Getty Images

Conley, ki so mu v zadnjih dneh večkrat očitali pomanjkljivo obveščanje javnosti o predsednikovi bolezni, je še dejal, da je Trump prve simptome okužbe z novim koronavirusom imel pred desetimi dnevi.

Po njegovih besedah testi kažejo, da "ni več dokazov za aktivno razmnoževanje virusa" in da se prisotnost virusa pri Trumpu zmanjšuje. Ni pa dejal, da predsednik nima več virusa.

Donald Trump Foto: Getty Images

Conley je še povedal, da Trump nima več povišane telesne temperature, da pa bo še naprej preverjal njegovo zdravstveno stanje, ko se bo aktivno vrnil k svojim obveznostim.

Smernice CDC predvidevajo, da lahko ljudje z blagimi simptomi okužbe z novim koronavirusom končajo izolacijo deset dni po prvih simptomih in 24 ur po tem, ko pri njih ne ugotovijo več prisotnosti virusa.

Donald Trump Foto: Getty Images

Ameriškega predsednika so zaradi okužbe z novim koronavirusom prepeljali v bolnišnico 2. oktobra. Tam je ostal tri dni, nato se je vrnil v Belo hišo, kjer je bil v izolaciji.

Pred izjavo njegovega zdravnika je Trump nagovoril privržence pred Belo hišo. Sporočil jim je, da se počuti odlično ter da ne jemlje več nobenih zdravil za covid-19.

Trump Biden Novice Trump noče virtualne debate, zato je soočenje z Bidnom odpovedano

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin