Petek,
13. 5. 2022,
11.15

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,69

61

Natisni članek

Tanja Fajon schengenska meja schengen Hrvaška Gordan Grlić Radman

Petek, 13. 5. 2022, 11.15

1 leto, 11 mesecev

Zagreb proti Tanji Fajon: Vstop v schengen in meja s Slovenijo nista povezana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,69

61

Tanja Fajon | Tanja Fajon je v sredo dejala, da je treba postaviti jasna in transparentna pravila, po katerih se bo lahko vstopalo v schengen. Dodala je, da si prizadeva za čimprejšnji vstop Hrvaške v območje schengna, vendar v omenjena pravila spada tudi implementacija arbitražne razsodbe. | Foto Bojan Puhek

Tanja Fajon je v sredo dejala, da je treba postaviti jasna in transparentna pravila, po katerih se bo lahko vstopalo v schengen. Dodala je, da si prizadeva za čimprejšnji vstop Hrvaške v območje schengna, vendar v omenjena pravila spada tudi implementacija arbitražne razsodbe.

Foto: Bojan Puhek

Vstop Hrvaške v schengen nima nič z mejnim vprašanjem in arbitražnim postopkom, je v četrtek izjavil hrvaški zunanji minister Gordan Grlić Radman. Tako se je odzval na izjavo prihodnje slovenske zunanje ministrice Tanje Fajon, s katero načrtuje skorajšnje srečanje.

Tanja Fajon je v sredo namreč dejala, da je treba postaviti jasna in transparentna pravila, po katerih se bo lahko vstopalo v schengen. Dodala je, da si prizadeva za čimprejšnji vstop Hrvaške v območje schengna, vendar v omenjena pravila spada tudi implementacija arbitražne razsodbe.

"Naš vstop v schengen nima zveze z odprtim mejnim vprašanjem med državama, prav tako ne z arbitražnim postopkom," je njene besede komentiral Grlić Radman in izrazil upanje, da bosta državi tudi po zamenjavi vlade v Ljubljani vzdrževali dobre sosedske odnose.

"Prepričan sem, da je hrvaški vstop v schengenski prostor v interesu Slovenije. S Slovenijo imamo odlične odnose, razen tega problema meje, ki je posledica razpada nekdanje države," je še dejal hrvaški zunanji minister in dodal, da se bosta s Fajonovo kmalu srečala.

Dušan Vučko
Novice Vučko krivdno odpustil svojo namestnico
Eksplozija
Novice Tragedija v Kočevju: pet pogrešanih našli mrtvih