Sobota,
26. 9. 2015,
13.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nigel Farage Velika Britanija Evropska unija referendum

Sobota, 26. 9. 2015, 13.34

8 let

Vodja Ukipa pozdravil enotno kampanjo za izstop Velike Britanije iz EU

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Vodja britanske stranke Ukip Nigel Farage je na petkovem strankarskem srečanju pozdravil povezovanje različnih evroskeptičnih strank v skupno fronto za izstop Velike Britanije iz EU.

Farage je v petek zatrdil, da je koalicija različnih strank na poti do zmage. Ta zanje pomeni izstop Velike Britanije iz EU še pred napovedanim referendumom o tem vprašanju, ki ga naj bi ga izpeljali do konca leta 2017.

Farage je poudaril pomen nasprotovanja argumentom britanskega premierja Davida Camerona, da naj Velika Britanija ostane v EU, če bo lahko zagotovila izvedbo reform na različnih področjih, kot so socialne ugodnosti za priseljence iz drugih članic EU.

"Držimo skupaj, smo enotni in verjamemo, da so se okoliščine spremenile," je povedal Farage na strankarskem srečanju. "Menim, da se stvari spreminjajo in da smo na poti do zgodovinske in najpomembnejše politične zmage v naših življenjih," je dodal po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

43 odstotkov za izstop, 40 proti Do nedavnega so javnomnenjske raziskave namigovale, da nasprotniki izstopa iz EU prevladujejo. A anketa inštituta Survation je nedavno pokazala, da bi 43 odstotkov vprašanih na referendumu glasovalo za izstop iz EU. 40 odstotkov bi jih ostalo v Uniji, še 17 odstotkov pa jih je bilo neodločenih.

Ukip se ne zavzema samo za izstop Velike Britanije iz EU, temveč tudi za volilno reformo, ki bi zagotovila bolj proporcionalen sistem. Farage je v petek dejal, da je lahko njegova stranka ponosna na štiri milijone glasov, ki jih je prejela na majskih parlamentarnih volitvah. A je opozoril, da volilni sistem ni omogočil večje zastopanosti Ukipa v parlamentu.