Nedelja,
29. 9. 2024,
13.38

Osveženo pred

1 ura, 45 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,27

Natisni članek

Natisni članek

vojna dron Rusija Ukrajina

Nedelja, 29. 9. 2024, 13.38

1 ura, 45 minut

Več poškodovanih v ruskih napadih na Ukrajino, Rusija sestrelila 125 dronov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,27
Ukrajina regija Zaporožje ukrajinski vojaki | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

V novih ruskih zračnih napadih na Zaporožje je bilo poškodovanih 11 ljudi, močno je bila poškodovana tudi civilna infrastruktura, je danes na omrežju Telegram zapisal guverner regije na jugu Ukrajine Ivan Fedorov, poroča nemška tiskovna agencija DPA. Rusija naj bi sestrelila 125 ukrajinskih dronov.

Fedorov je objavil fotografije porušenih hiš in dejal, da so v ruševinah lahko še vedno ujeti ljudje. Zapisal je, da je po skupno 13 zračnih napadih izbruhnilo tudi več požarov. Ukrajinska zračna obramba je ločeno poročala o 22 napadih ruskih dronov, od katerih jih je preprečila 15. Rusko obrambno ministrstvo je sporočilo, da je njihova zračna obramba nad ruskim ozemljem sestrelila 125 ukrajinskih dronov.

Ukrajinski napadi na rusko ozemlje

Oblasti v Voronežu na jugovzhodu Rusije so poročale o poškodbah, ki so nastale na več avtomobilih, dveh stanovanjih in otroškem igrišču. Po besedah guvernerja Aleksandra Guseva poškodovanih ni bilo. Poleg Voroneža je ukrajinska stran z droni napadla predvsem ruski obmejni regiji Belgorod in Rostov, je sporočilo obrambno ministrstvo v Moskvi. Posamezni napadi so bili usmerjeni tudi proti regijam Brjansk, Kursk in Krasnodar.

Ukrajinska vojska je po lastnih navedbah napadla tudi skladišče orožja v ruski regiji Volgograd. V kraju Kotluban so napadli skladišče z raketami, strelivom in eksplozivom, izbruhnil je velik požar. Nemška tiskovna agencija dpa dodaja, da navedb ni bilo mogoče neodvisno preveriti.

Hočejo več zahodnega orožja

Vodja kabineta ukrajinskega predsednika Andrij Jermak je vnovič pozval ukrajinske zaveznike, naj državi priskrbijo več orožja in naj posežejo v rusko gospodarstvo, da bi tako onemogočili nadaljevanje vojne v Ukrajini.

Sergej Lavrov
Novice Lavrov spomnil: Rusija ima jedrsko orožje
Xi Jinping
Novice V ruskih napadih na bolnišnico v Ukrajini šest mrtvih
Shahed-136, dron
Novice Ukrajina: V ruskem dronu smo prvič našli Starlinkov terminal #video