Četrtek,
21. 4. 2011,
8.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

letališče potniki

Četrtek, 21. 4. 2011, 8.31

8 let

V ZDA nova pravila za zaščito pravic letalskih potnikov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ameriški minister za promet Ray LaHood je naznanil nova pravila za zaščito pravic letalskih potnikov, ki bodo stopila v veljavo avgusta in med drugim predvidevajo višje kazni za letalske družbe.

Višje kazni bodo za letalske družbe, ki potnike dolgo časa zadržujejo v letalih na pristajalnih stezah in jih pustijo na cedilu z dvojnimi rezervacijami sedežev.

Kazen za prekršek bo do 27.500 dolarjev na potnika

Ministrstvo je že lani na tri ure omejilo čas, ki ga lahko potniki v domačem prometu preždijo na vzletni stezi, preden jih morajo izkrcati ali pa plačati kazen. Podobno bodo sedaj uvedli tudi za mednarodne polete in sicer bodo lahko potniki zaprti največ štiri ure.

Kazen za prekršek bo do 27.500 dolarjev na potnika. Mednarodnih potnikov so se spomnili po lanskem decembru, ko je več letal tudi do 10 ur stalo na zasneženih stezah newyorških letališč. Letalske družbe so bile proti novim pravilom s podobno utemeljitvijo kot lani ob uvedbi pravil v domačem prometu. Trdijo namreč, da se bodo morali potniki sedaj sprijazniti z večjim številom odpovedanih letov.

V ceno vozovnic bodo obvezno všteti tudi vsi davki in takse

Nova pravila tudi določajo, da morajo letalske družbe na spletnih straneh, kjer oglašujejo cene prevozov, v ceno vozovnic obvezno všteti tudi vse davke in takse. Zavajanje s cenami je ameriška posebnost, saj potrošnik nikoli ne ve natančno, koliko bo plačal za vozovnico, dokler ni že prepozno.

Argument letalskih družb proti temu pravilu je bil, da to počnejo tudi prodajalci avtomobilov in drugi. Prav tako bo treba po novem jasno napisati, kaj vse se plača dodatno - od pristojbin za prtljago do stroška ob spremembi rezervacije. Določeni nizkocenovni prevozniki v ZDA namreč o tem stranke prav tako obvestijo, ko je že prepozno za ugovore ali spremembo odločitve.

Odškodnine pri zamudi dostave prtljage ne bo

Letalske družbe so morale že sedaj vsakemu potniku, ki z vozovnico ni mogel na letalo, ker je bil njegov sedež dvakrat prodan, plačati od 400 do 800 dolarjev odškodnine oziroma dati drugo vozovnico v tej vrednosti zastonj. Sedaj se odškodnina zvišuje na med 650 in 1330 dolarjev. Lani je na ta način ostalo brez sedeža 65.000 potnikov, kar 681.000 pa se je v zameno za ugodnosti prostovoljno odpovedalo preprodanemu sedežu.

Za izgubljeno prtljago je potrebno že sedaj plačati odškodnino, ki pa je tudi po novem ne bo zaradi zamude pri dostavi. Vendar pa zakon doslej ni določal povračila plačila za prtljago. Nekatere letalske družbe, kot je na primer Spirit, zaračunavajo več kot 30 dolarjev za vsak kos prtljage, tudi ročne, ki gre s potnikom na letalo.