Petek,
23. 8. 2024,
17.26

Osveženo pred

19 ur, 17 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,14
Karel III. Velika Britanija deklica žrtve pogreb

Natisni članek

Petek, 23. 8. 2024, 17.26

19 ur, 17 minut

V Veliki Britaniji pokopali drugo žrtev napada z nožem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,14
spomin na žrtve | Danes pokopana deklica je bila ena od treh žrtev, ki so 29. julija umrle v napadu z nožem na poletni plesni delavnici na temo Taylor Swift, v katerem je bilo ranjenih še deset ljudi, od tega osem otrok. | Foto Reuters

Danes pokopana deklica je bila ena od treh žrtev, ki so 29. julija umrle v napadu z nožem na poletni plesni delavnici na temo Taylor Swift, v katerem je bilo ranjenih še deset ljudi, od tega osem otrok.

Foto: Reuters

V Angliji so danes pokopali drugo od treh žrtev napada z nožem, ki se je zgodil 29. julija v obmorskem mestu Southport na severozahodu Anglije. Na pogrebu sedemletne deklice so se zbrali prijatelji, sorodniki in člani navijaške skupine, v kateri je sodelovala preminula deklica. Prvič po tragediji je ta teden mesto obiskal tudi kralj Karel III.

Krsta preminule deklice je bila prekrita s pogrebnim prtom v pastelni barvi, na njej je bila modra plišasta igrača. Odnesli so jo po rožnati preprogi. Tudi dekličini prijatelji in sorodniki so nosili pisana oblačila v cvetličnih in pastelnih barvah, saj je bila to želja svojcev.

"Hči je vsak dan uživala življenje z odločnostjo, vztrajnostjo, ljubeznijo in prijaznostjo," je v izjavi pred pogrebom sporočila njena družina.

Člani navijaške skupine, v kateri je sodelovala deklica, so stali ob vhodu v cerkev v Southportu in jokali ob mimohodu krste, opisuje francoska tiskovna agencija AFP.

Deklica je bila ena od treh žrtev, ki so 29. julija umrle v napadu z nožem na poletni plesni delavnici na temo Taylor Swift, v katerem je bilo ranjenih še deset ljudi, od tega osem otrok.

Obisk Karla III. v Southportu

Prvič po tragediji je Southport v torek obiskal Karel III. in se srečal s preživelimi in njihovimi družinami. V sredo se je v Londonu srečal tudi s tremi žalujočimi družinami.

V tednu po tragičnem dogodku v Southportu so v več kot desetih angleških mestih izbruhnili nemiri in izgredi skrajnih desničarjev, ki so jih po navedbah oblasti sprožile napačne informacije o identiteti domnevnega napadalca.

V britanskih šolah nameravajo po izgredih prilagoditi učne načrte in otroke naučiti prepoznati lažne informacije in teorije zarote na spletu, je napovedala britanska vlada.

Southport, Karel III. | Foto: Reuters Foto: Reuters

vigilija, Southport
Novice V Angliji po napadu z nožem izbruhnili nasilni izgredi #video
Elon Musk
Novice Elon Musk s komentarjem o izgredih prilil olje na ogenj
Anglija
Novice Na izgredih v Združenem kraljestvu aretirali več kot 150 ljudi #video