Četrtek,
15. 8. 2024,
10.59

Osveženo pred

1 dan, 12 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,24
FBI tožba racija ZDA Mar a Lago Donald Trump

Natisni članek

Četrtek, 15. 8. 2024, 10.59

1 dan, 12 ur

Trump bo tožil ZDA za sto milijonov dolarjev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,24
Melania Trump | Trumpovi odvetniki so že prejšnji teden napovedali, da bodo zahtevali sto milijonov dolarjev odškodnine. Trdijo, da racija ni bila potrebna, ker bi lahko ministrstvo le zaprosilo za vrnitev dokumentov. | Foto Guliverimage

Trumpovi odvetniki so že prejšnji teden napovedali, da bodo zahtevali sto milijonov dolarjev odškodnine. Trdijo, da racija ni bila potrebna, ker bi lahko ministrstvo le zaprosilo za vrnitev dokumentov.

Foto: Guliverimage

Odvetniki bivšega predsednika ZDA Donalda Trumpa so napovedali tožbo proti pravosodnemu ministrstvu ZDA zaradi racije na njegovem floridskem posestvu Mar a Lago, kjer so agenti FBI avgusta 2022 zaplenili več tisoč dokumentov, ki jih je nepooblaščeno odnesel s seboj iz Bele hiše, je poročala televizija Fox News.

Trumpovi odvetniki so že prejšnji teden napovedali, da bodo zahtevali sto milijonov dolarjev odškodnine. Trdijo, da racija ni bila potrebna, ker bi lahko ministrstvo le zaprosilo za vrnitev dokumentov.

Niso pa navedli, da so Nacionalni arhivi skupaj s pravosodnim ministrstvom pred racijo od Trumpa večkrat zahtevali, naj vrne dokumente, med katerimi so bili tudi strogo zaupni, vendar je trdil, da jih nima, poroča televizija NBC.

Zaradi zaupnih dokumentov je posebni tožilec Jack Smith proti Trumpu vložil obtožnico, vendar pa je zvezna sodnica Aileen Cannon, ki jo je na položaj imenoval Trump, pred kratkim tožbo razveljavila s trditvijo, da imenovanje Smitha ni bilo v skladu z ustavo. Smith se je na ta sklep pritožil.

Donald Trump
Novice Harrisova v anketah pred Trumpom: je razlika dovolj velika?
Elon Musk, Donald Trump
Novice Odmeven intervju: po več kot letu dni se je Donald Trump vrnil na omrežje X
Iran, ZDA, Iranska zastava
Novice Razkritje: Iran v tajnosti načrtuje operacijo, uperjeno proti ZDA