Ponedeljek,
22. 7. 2024,
14.12

Osveženo pred

5 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,49
dom starejših občanov policija Hrvaška

Natisni članek

Ponedeljek, 22. 7. 2024, 14.12

5 minut

To je moški, ki je po strelskem pohodu sedel v kavarno in si naročil pijačo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,49
Krešimir Pahoki, domnevni stelec v Daruvarju | 51-letni upokojeni vojaški policist je hladnokrvno vkorakal v dom starejših občanov in ubil svojo mamo in še štiri druge osebe. | Foto Facebook

51-letni upokojeni vojaški policist je hladnokrvno vkorakal v dom starejših občanov in ubil svojo mamo in še štiri druge osebe.

Foto: Facebook

Moški, ki je v domu starejših občanov v kraju Daruvar na Hrvaškem ubil mamo in še pet oseb, je 51-letni Krešimir Pahoki, upokojeni vojaški policist, poroča Jutarnji. Kot piše hrvaški medij Index, je Pahokija leta 1996 takratni hrvaški predsednik Franjo Tuđman odlikoval s spomenico domovinske hvaležnosti, in sicer za častno in vzorno opravljanje službenih obveznosti.

Upokojeni vojaški policist 51-letni Krešimir Pahoki se je nekaj po 10. uri odpravil na strelski pohod. V domu starejših občanov v kraju Daruvar na Hrvaškem je ubil šest ljudi, več jih je ranil. Ena od žrtev je bila njegova mama, ki naj bi bila v domu starejših nastanjena že deset let. 

Po neuradnih informacijah portala Mojportal.hr je Krešimir, tako kot vsako dopoldne, pred gasilskim domom pil pivo, nato pa hišnika prosil, naj ga odpelje v mesto. Ker je ta imel delo, ga je zavrnil. "Mislil sem, da mora iti do bankomata ali kaj podobnega. Še na misel mi ni padlo, da namerava storiti kaj takega. In potem slišim to. Ne vem, kaj naj rečem, v šoku sem," je za omenjeni portal povedal hišnik. 

V kavarni naročil pijačo za vse goste

Preden se je odpravil v dom starejših občanov, se je ustavil v bližnji kavarni Daruvar, kjer si je naročil pijačo in pogostil goste, ki so bili takrat v kavarni. Kot so povedali, je bil videti miren, v nekem trenutku pa je rekel le, da bo nekaj naredil. 

Napotil se je v dom starejših občanov in začel streljati. Ubil je svojo mamo, tri stanovalce in zaposlenega ter ranil več ljudi. Nato je mirno odšel na ulico in se vrnil v kavarno, kjer se je odločil počakati na policijo. Po pričevanjih se je usedel v kavarno in naročil pijačo, pištolo pa odložil na mizo. 

Več o strelskem pohodu, ki pretresa Hrvaško, si lahko preberete v spodnjem članku: 

dom starejših Daruvar
Novice Masaker v domu starejših občanov: moški ubil svojo mamo in še pet oseb #video