SiolNET. Novice Svet
1,75

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Srbski obveščevalni krogi mu grozijo s smrtjo

1,75

termometer

Prepoznavanje obrazov, tehnologija za prepoznavanje obrazov, prepoznava obraza, prepoznava obrazov, varnostna kamera | Njegova hiša je po njegovih besedah opremljena s kamerami, alarmi in "varno sobo", kamor se mora zateči v primeru napada. | Foto: Reuters
Njegova hiša je po njegovih besedah opremljena s kamerami, alarmi in "varno sobo", kamor se mora zateči v primeru napada. Foto: Reuters

Nekdanji švicarski tožilec Dick Marty, znan po mednarodnih preiskavah, tudi trgovine s človeškimi organi na Kosovu, je razkril, da so mu "srbski obveščevalni krogi" grozili s smrtjo in da zato živi pod policijsko zaščito.

Nekdanji poročevalec Sveta Evrope Marty je preiskoval tajne centre za pridržanje ameriške obveščevalne službe Cia v Evropi in domnevne zločine nekdanjih gverilcev Osvobodilne vojske Kosova (OVK), vključno s trgovino z organi, odvzetimi večinoma srbskim zapornikom v poznih 90. letih prejšnjega stoletja.

Potrdili obstoj "resne grožnje" 

"18. decembra 2020 sem prejel klic policije, ki me je obvestila, da mi grozijo s smrtjo, in mi povedala, da mi bodo nemudoma zagotovili visoko policijsko zaščito," je v oddaji, ki bo predvajana v nedeljo zvečer na švicarski televiziji RTS, povedal Marty.

Na uradu generalnega tožilca so na vprašanje AFP potrdili obstoj "resne grožnje" nekdanjemu generalnemu tožilcu kantona Ticino Martyju od konca leta 2020 in izvajanje "obsežnih ukrepov".

Po besedah Martyja prihajajo grožnje "iz določenih krogov srbskih obveščevalnih služb, ki so pozvale podzemlje, poklicne morilce, da me likvidirajo, samo zato, da bi lahko za to okrivili Kosovo".

Nato Novice Zveza Nato napovedala veliko spremembo na vzhodu Evrope Černobil Novice Rusi iz Černobila ukradli več radioaktivnih snovi Peter Jančič Siol Plus Ne bojte se Rusov

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin