Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 4. 2022,
14.35

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,75

6

Natisni članek

Srbija Kosovo Švica

Nedelja, 10. 4. 2022, 14.35

2 leti

Srbski obveščevalni krogi mu grozijo s smrtjo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,75

6

Prepoznavanje obrazov, tehnologija za prepoznavanje obrazov, prepoznava obraza, prepoznava obrazov, varnostna kamera | Njegova hiša je po njegovih besedah opremljena s kamerami, alarmi in "varno sobo", kamor se mora zateči v primeru napada. | Foto Reuters

Njegova hiša je po njegovih besedah opremljena s kamerami, alarmi in "varno sobo", kamor se mora zateči v primeru napada.

Foto: Reuters

Nekdanji švicarski tožilec Dick Marty, znan po mednarodnih preiskavah, tudi trgovine s človeškimi organi na Kosovu, je razkril, da so mu "srbski obveščevalni krogi" grozili s smrtjo in da zato živi pod policijsko zaščito.

Nekdanji poročevalec Sveta Evrope Marty je preiskoval tajne centre za pridržanje ameriške obveščevalne službe Cia v Evropi in domnevne zločine nekdanjih gverilcev Osvobodilne vojske Kosova (OVK), vključno s trgovino z organi, odvzetimi večinoma srbskim zapornikom v poznih 90. letih prejšnjega stoletja.

Potrdili obstoj "resne grožnje" 

"18. decembra 2020 sem prejel klic policije, ki me je obvestila, da mi grozijo s smrtjo, in mi povedala, da mi bodo nemudoma zagotovili visoko policijsko zaščito," je v oddaji, ki bo predvajana v nedeljo zvečer na švicarski televiziji RTS, povedal Marty.

Na uradu generalnega tožilca so na vprašanje AFP potrdili obstoj "resne grožnje" nekdanjemu generalnemu tožilcu kantona Ticino Martyju od konca leta 2020 in izvajanje "obsežnih ukrepov".

Po besedah Martyja prihajajo grožnje "iz določenih krogov srbskih obveščevalnih služb, ki so pozvale podzemlje, poklicne morilce, da me likvidirajo, samo zato, da bi lahko za to okrivili Kosovo".

Nato
Novice Zveza Nato napovedala veliko spremembo na vzhodu Evrope
Ukrajina
Novice Rusi iz Černobila ukradli več radioaktivnih snovi
Peter Jančič
Mnenja Ne bojte se Rusov
Ne spreglejte