Nedelja,
14. 7. 2024,
13.35

Osveženo pred

1 dan, 17 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Yellow 5,25

Natisni članek

bolnišnica smrt Split festival Ultra

Nedelja, 14. 7. 2024, 13.35

1 dan, 17 ur

V splitski bolnišnici umrl 20-letni Slovenec, ki so ga pripeljali s festivala Ultra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Yellow 5,25
Ultra | Sprejet je bil zaradi zastrupitve z alkoholom in drugimi snovmi ter zaradi težav z dihali. | Foto Pixsell

Sprejet je bil zaradi zastrupitve z alkoholom in drugimi snovmi ter zaradi težav z dihali.

Foto: Pixsell

Udeleženec odmevnega splitskega festivala Ultra je umrl v splitski bolnišnici, poroča portal Index.hr. Zdravnik je potrdil, da gre za državljana Slovenije, ki je umrl zaradi predoziranja z alkoholom in prepovedanimi substancami. 

V splitski bolnišnici je umrl mladenič, kamor so ga v nedeljo pripeljali s festivala Ultra. Gre za 20-letnega državljana Slovenije. 

"V nedeljo mu je postalo slabo, prvo pomoč so mu nudili že na stadionu, kjer se odvija festival. Bolnik je bil sprejet z življenjsko ogrožajočimi znaki zastrupitve z alkoholom in drugimi prepovedanimi substancami, dopoldne pa se je njegovo stanje še poslabšalo. Kljub vsem našim prizadevanjem v obliki intenzivnega zdravljenja je umrl. Z žrtvijo nismo mogli komunicirati, imeli pa smo informacije o tem, kaj je zaužil," je povedal zdravnik Josip Krnić

Prisotne so bile težave z dihali 

"Umrl je zaradi zastrupitve z alkoholom in prepovedanimi substancami. Njegovo stanje je bilo od začetka težko, izvajali so se vsi ukrepi intenzivnega zdravljenja, a žal nam tokrat ni uspelo preprečiti najhujšega. Med drugim so bile prisotne težave z dihali, pa tudi z odpovedjo vseh drugih organskih sistemov in razvitim stanjem šoka," je dodal.

Na novinarsko vprašanje, za kolikšne količine prepovedanih substanc gre, je dejal: "Pomembna je individualna reakcija posameznika na te prepovedane substance, saj vemo, da ni nujno, da tako alkohol kot prepovedane substance povzročajo enake neželene reakcije pri vseh. Toksikološke izvide imamo, več o tem pa lahko pove policija," je dejal Krnić.

Na urgenco je prišlo enajst ljudi

Iz KBC Split so zjutraj sporočili, da so ponoči in zjutraj pomagali enajstim osebam, med njimi devetim tujim državljanom.

Večinoma gre za zastrupitve z alkoholom in drugimi substancami ter za težave z dihali.

En bolnik je imel odprto rano na zadnjici, drugi pa vbod neznanega predmeta v nadlaket. Poleg tega je bila ena oseba hospitalizirana na kliniki za interne bolezni, druge pa so bile po oskrbi odpuščene.

Britanska policija
Novice V Angliji na mostu našli kovčka s posmrtnimi ostanki dveh oseb
Prometna nesreča
Novice V prometni nesreči umrl voznik osebnega avtomobila