Torek,
13. 8. 2024,
16.29

Osveženo pred

22 ur, 5 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,95
Palestina Mahmud Abas Vladimir Putin

Natisni članek

Torek, 13. 8. 2024, 16.29

22 ur, 5 minut

Putin izrazil zaskrbljenost zaradi civilnih žrtev v Gazi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,95
Putin in Abas | Palestinski predsednik Mahmud Abas je Rusijo označil za eno najpomembnejših prijateljic palestinskega ljudstva. Fotografija je s srečanja voditeljev v Betlehemu, ki je bila januarja 2020..

Palestinski predsednik Mahmud Abas je Rusijo označil za eno najpomembnejših prijateljic palestinskega ljudstva. Fotografija je s srečanja voditeljev v Betlehemu, ki je bila januarja 2020..

Ruski predsednik Vladimir Putin je ob današnjem obisku palestinskega kolega Mahmuda Abasa izrazil zaskrbljenost zaradi civilnih žrtev v Gazi. Ob tem je poudaril, da je edini način za vzpostavitev dolgotrajnega in stabilnega miru na Bližnjem vzhodu izvajanje resolucij Združenih narodov in ustanovitev palestinske države.

"Zaskrbljeni smo predvsem zaradi civilnih žrtev. Delamo vse, kar je v naši moči, da bi podprli Palestino in palestinsko ljudstvo," je na posnetku, ki ga je predvajala ruska državna televizija, dejal Putin. Prepričan je, da je edini način za vzpostavitev dolgotrajnega, zanesljivega in stabilnega miru v regiji izvajanje resolucij ZN in ustanovitev palestinske države.

Abas je medtem Rusijo označil za eno najpomembnejših prijateljic palestinskega ljudstva, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Rusija že več let usklajuje zapletene odnose z vsemi glavnimi akterji na Bližnjem vzhodu, vključno z Izraelom in Palestino. Od začetka vojne med Izraelom in palestinskim islamističnim gibanjem Hamas, ki je v Gazi po navedbah lokalnih oblasti zahtevala že 39.929 življenj, pa je bila Rusija večkrat kritična do izraelskih napadov in obe strani pozvala k zadržanosti.

Vladimir Putin
Novice Putin: Glavna naloga ruskih sil je izgnati sovražnika z ruskega ozemlja
Kursk
Novice Ukrajinci napadajo, v ruski regiji Belgorod nove evakuacije
Napad pri Kijevu
Novice Pri Kijevu odjeknile eksplozije: med žrtvami štiriletni otrok in njegov oče, več je ranjenih
Volodimir Zelenski
Novice Zelenski prvič spregovoril o vdoru v rusko regijo Kursk