SiolNET. Novice Svet
0,84

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tega v Rimu ne boste več smeli početi

0,84

termometer

Rim fontana
Roko boste v fontano še lahko pomočili, skakanje vanjo pa je prepovedano. Foto: Reuters

Rimski mestni svet je sprejel nova pravila obnašanja v mestu, ki med drugim prepovedujejo skakanje v fontane, hojo po mestu zgoraj brez in vlečenje kovčkov ali otroških vozičkov po stopnicah zgodovinskih spomenikov, kakršne so na primer Španske stopnice. Prepovedali so tudi preoblačenje v gladiatorje, ki se slikajo s turisti in za to zahtevajo plačilo, in še mnoge druge oblike zanje neprimernega vedenja.

Preoblačenje v gladiatorje je prepovedano pri Koloseju in v starem mestnem jedru. Prepovedano je "nemarno" prehranjevanje in pitje blizu zgodovinskih spomenikov, ob pitju vode iz javne fontane pa se ustnice ne smejo več dotikati pipe.

Prav tako so po novem prepovedani tudi zaklepanje ključavnic na spomenike, turneje po barih in prodaja vstopnic, s katerimi preskočiš vrsto pri Koloseju in v Vatikanu, poroča britanski The Telegraph.

Ljubljansko barje Novice Za kmete jim ni mar, pomembno je, da cveti turizem #video

Petje in igranje instrumenta po novem ne bosta več dovoljena na sredstvih javnega prevoza, kaznovani bodo tudi tisti, ki bodo na tla metali cigaretne ogorke, za domačine pa bo po novem prepovedano obešanje perila na žicah med stavbami.

Posodobili pravila, ki izhajajo še iz leta 1946

Nekatere od teh prepovedi so obstajale že prej, a le v začasni obliki ali pa jih niso izvajali, mestni svet pa jih je soglasno sprejel v četrtek, poroča avstralski The New Daily.

hotel Pax, Split Trendi V Splitu so se turizma lotili tudi frančiškani, v samostanu bodo imeli hotel #video

Kršiteljem lahko oblasti prepovedo prisotnost na območju, kjer so storili prekršek. Prepoved lahko traja od 48 ur do 60 dni za večkratne kršitelje, izreče pa se lahko za 14 različnih območij, vključno s središčem mesta, poroča revija Wanted in Rome.

Mestni svet je tako posodobil obstoječa pravila, ki izhajajo še iz leta 1946. Podobna pravila za turiste je v drugi polovici maja sprejel tudi beneški mestni svet.

dubrovnik Novice Nov mejnik za hrvaški turizem: Tuji turisti lani prvič zapravili več kot deset milijard evrov slavolok turizem obogatena resničnost Trendi Novi trendi v turizmu

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin