Sreda,
25. 7. 2018,
8.17

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,29

2

Natisni članek

ZDA posnetek Donald Trump

Sreda, 25. 7. 2018, 8.17

5 let, 9 mesecev

Trumpov odziv na objavo posnetka pogovora o plačilu Playboyevi zajčici: "Zelo žalostno!"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,29

2

Donald Trump | Foto Reuters

Foto: Reuters

Ameriški medij CNN se je dokopal do posnetka pogovora, v katerem se ameriški predsednik Donald Trump in njegov nekdanji odvetnik Michael Cohen dogovarjata o plačilu za zgodbo nekdanje Playboyeve zajčice Karen McDougal, ki trdi, da je imela s Trumpom pred leti afero.

Zvočni posnetek je septembra 2016 na skrivaj posnel Cohen, ki je nekoč trdil, da bi za predsednika "prestregel kroglo". V pogovoru sta se pogovarjala tudi o morebitnem odkupu pravic do zgodbe, ki jo je nekdanja Playboyeva zajčica dala tabloidu National Enquirer. Ta ji je za zgodbo plačal 150.000 dolarjev. Zgodbe sicer tabloid ni objavil.

Donald Trump
Novice Posnetek razkriva, da sta Trump in Cohen razpravljala o plačilu Playboyevi zajčici

Pogovor je bil del rutinskih poslovnih dogovarjanj med Trumpom in Cohenom, s posnetka pa je po poročanju CNN razvidno, da je Trump že takrat vedel za predlog, da bi odkupil pravice do zgodbe McDougalove.

Cohen namreč Trumpu na posnetku pove, da bo moral odpreti podjetje, prek katerega bo odkupil avtorske pravice, ki jih je imel medij American Media, ki izdaja tabloid National Enquirer.

V pogovoru sta se pogovarjala tudi o morebitnem odkupu pravic do zgodbe, ki jo je nekdanja Playboyeva zajčica Karen McDougal (desno) dala tabloidu National Enquirer.  | Foto: Getty Images V pogovoru sta se pogovarjala tudi o morebitnem odkupu pravic do zgodbe, ki jo je nekdanja Playboyeva zajčica Karen McDougal (desno) dala tabloidu National Enquirer. Foto: Getty Images

V nadaljevanju posnetka govorita že o nečem drugem in ko mu Cohen ponovno omeni plačilo, ga Trump vpraša: "Kakšno plačilo?" Cohen mu nato pojasni, da bo treba plačati, Trump pa mu odvrne: "Plačaj z gotovino". Posnetek je nato nekoliko nejasen, zato po navedbah CNN ni jasno, ali je Trump odvetniku naročil, ali naj plača z gotovino ali ne.

Donald Trump
Novice Trump napadel Cohena zaradi domnevno nezakonitega snemanja

Gre za enega od 12 tonskih posnetkov, ki jih je na skrivaj posnel Cohen in jih je zasegel FBI. CNN pa je omenjeni posnetek dobil prek Cohenovega odvetnika Lannyja Davisa.

Zdajšnji predsednikov odvetnik Rudy Giuliani sicer trdi, da plačilo Playboyjevi zajčici nikoli ni bilo izvedeno in da tako ni bila kršena nobena zakonodaja.

Trump se je odzval na Twitterju

Med drugim je tvitnil: "Kakšen odvetnik bi posnel svojo stranko? Zelo žalostno!" ter dodal, da se sprašuje zakaj je bil posnetek tako hitro odrezan ravno medtem, ko je on domnevno govoril pozitivne stvari.