Ponedeljek,
7. 1. 2013,
10.23

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Indija

Natisni članek

Ponedeljek, 7. 1. 2013, 10.23

8 let, 3 mesece

Nova posilstva v Indiji, med njimi tudi dveletne deklice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Čeprav se je začelo sojenje petim obtoženim posilstva 23-letnega dekleta, število posilstev ne upada. Pretekli konec tedna je med drugim 18-letnik posilil dveletno deklico.

V dveh ločenih incidentih je bilo posiljenih pet deklet, starih med dvema letoma in desetimi leti. Štiri deklice je napadel isti napadalec. Spolni napad je le eden izmed zadnjih v Indiji, posilstvo 23-letne Indijke, ki je zaradi hudih poškodb pozneje umrla, pa je sprožilo pravo gonjo proti posiljevalcem.

Dva primera posilstva v Zahodnem Bengalu Oba incidenta sta se zgodila v zvezni državi Zahodni Bengal, dveletno deklico je posilil 18-letni moški v vasi Minapara, ki sicer leži blizu mesta Raigani. Dekličin oče je policiji razkril, da se je posilstvo zgodilo, ko je njegova žena prala perilo v bližnjem ribniku, deklico pa brez nadzora pustila spati doma. Napadalca so že aretirali, ta pa bo zdaj dva tedna preživel v priporu.

Štiri druge deklice, stare od pet do deset let, pa je posilil 40-letni moški. Deklice, ki sicer živijo v mestu Belatore, so odšle v bližnjo trgovino, katere lastnik je 40-letnik. Ta je deklice pod pretvezo zvabil v zadnjo sobo trgovine, tam pa jih je posilil. Za dogodek so oblasti izvedele, ko so morali eno izmed deklic zaradi krvi v urinu odpeljati v bolnišnico, policija pa je takoj aretirala posiljevalca.

Čeprav je posilstvo 23-letne študentke, ki jo je posililo šest moških na vozečem avtobusu, izzvalo jezo Indijcev, ki vse od posilstva protestirajo v prestolnici, to, kot kaže, ni prestrašilo moških, da bi nehali nadlegovati in posiljevati ženske.