Nedelja,
6. 10. 2024,
13.01

Osveženo pred

3 ure, 53 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,22

Natisni članek

Natisni članek

policija turnir skrajna desnica Nemčija

Nedelja, 6. 10. 2024, 13.01

3 ure, 53 minut

Nemška policija prekinila turnir desničarskih skrajnežev v borilnih veščinah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,22
Nemška policija | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nemška policija je med obsežno nočno racijo v hribovju Westerwald na zahodu države prekinila športni turnir domnevnih desničarskih skrajnežev. Tekmovanje v borilnih veščinah v kraju Hachenburg naj bi organizirala regionalna podružnica majhne desničarske stranke Tretja pot.

Racija, v kateri je sodelovalo več kot 200 pripadnikov varnostnih sil, je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa trajala okoli pet ur.

Udeleženci tekmovanja naj bi prišli v Hachenburg iz različnih delov Nemčije in Nizozemske, med njimi so bili po navedbah notranjega ministrstva tudi mladoletniki.

Policija zasegla različne predmete

Policisti so med racijo preverili identiteto okoli 130 ljudi. Nikogar niso aretirali ali pridržali, so pa zasegli različne predmete, je minulo noč sporočila policija v Koblenzu. Akcija naj bi bila predvsem preventivne narave.

Nemška policija na meji
Novice Najstnike obtožili načrtovanja terorističnega napada

Nekateri udeleženci so nosili z ustavo prepovedane simbole. "Desničarska ekstremistična scena uporablja takšne dogodke za krepitev svojih mrež in krepitev svojega potenciala za nasilje," je povedal notranji minister Michael Ebling. Ob tem je opozoril na pomen "zgodnjega prepoznavanja ekstremističnih struktur za dosleden boj proti njim".