Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 9. 2008,
12.26

Osveženo pred

8 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 6. 9. 2008, 12.26

8 let, 6 mesecev

Medvedjev: Rusija je država, ki jo je potrebno upoštevati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
ZDA pod krinko humanitarne pomoči ponovno oborožujejo Gruzijo, je dejal ruski predsednik Dmitrij Medvedjev, potem ko je v gruzijsko pristanišče Poti v petek vplula ladja ameriške sredozemske flote.

Vojna z Gruzijo je pokazala, da je "Rusija država, ki jo je potrebno upoštevati", je prepričan ruski predsednik. "Ponovno oboroževanje gruzijskega režima se nadaljuje, tudi pod krinko humanitarne pomoči. Poslali so celotno floto za zagotavljanje humanitarne pomoči," je predstavnikom oblasti na sestanku v Kremlju povedal Medvedjev.

Njegove obtožbe prihajajo dan potem, ko je v gruzijsko pristanišče Poti vplula ladja ameriške sredozemske flote. Ladja Mount Whitney, ki naj bi pripeljala humanitarno pomoč za Gruzijce, je prva ladja ameriške mornarice, ki je vplula v to pristanišče po izbruhu oboroženih sovražnosti med Gruzijo in Rusijo minuli mesec.

"Zanima me, kako bi jim bilo všeč, če bi mi z našo mornarico poslali humanitarno pomoč karibskim državam, ki so jih prizadeli nedavni hurikani," je v nagovoru ruskega zveznega sveta, pretežno simboličnega telesa, dejal Medvedjev. "Rusija je država, ki jo je odslej potrebno upoštevati," je še dodal ruski predsednik.

Ob tem je izrazil tudi kritiko zahodnih držav, ker v spopadu z Gruzijo niso podprle Rusije. Kot je še pojasnil, se je Rusija po gruzijskem napadu na Južno Osetiji morala odzvati, da je rešila življenja ljudi.

Ne spreglejte