Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 5. 2013,
14.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

kritika

Torek, 7. 5. 2013, 14.00

8 let

Hollande je ničla od predsednika!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Zelo sem zaskrbljen, socialistična vlada se sesuva, meni nekdanji francoski predsednik Nicolas Sarkozy, ki vse bolj razmišlja o svoji politični vrnitvi

Ni še jasno, ali se je nekdanji francoski predsednik Nicolas Sarkozy tudi malo naveličal lagodnejšega življenja brez bliskavic in kamer, toda v zadnjih dneh in tednih iz njegovih ust prihajajo ostre kritike aktualnega francoskega predsednika Françoisa Hollanda. Današnji francoski dnevnik Le Parisien poroča, da je kontroverzni Sarkozy, ki je 6. maja lani prevzel vso odgovornost za volilni poraz, svojim političnim sodelavcem dejal, da vse resneje razmišlja o svoji politični vrnitvi. Sarkozy: Oblast se sesuva, samo iskrica je potrebna, in vse bo eksplodiralo Socialistična oblast se sesuva, zato sem izjemno zaskrbljen. Razmere v družbi so tako krhke in kot sod smodnika, da bi bila dovolj že iskrica in vse bi eksplodiralo, meni nekdanji francoski predsednik, sicer tudi mož zdaj zlasti znane pevke Carle Bruni, prej tudi uspešne manekenke.

Aktualni francoski predsednik nima dovolj avtoritete Nekdanji francoski predsednik Sarkozy svojemu nasledniku Hollandu, ki ga je zamenjal pred letom, očita tudi pomanjkanje avtoritete, zato ga imenuje tudi ničla od predsednika. Nekdanjega francoskega predsednika po pisanju Le Parisiena vse bolj skrbi naraščanje brezposelnih, katerih številka naj bi se vsak dan povečala za okoli tisoč in pol novih Francozov brez dela. Hollanda kritizira tako levica kot desnica Nicolas Sarkozy je celo izjavil, da bo morda prisiljen, da se vrne v politično življenje. Njegov naslednik François Holland, ki ga kritizira tako levica kot desnica, je včeraj prvo leto svojega mandata in zmage nad Sarkozyjem praznoval kot najmanj priljubljen predsednik v moderni francoski zgodovini. Nizka priljubljenost predsednika je predvsem posledica dejstva, da socialističnemu predsedniku ni uspelo oživiti francoskega gospodarstva in preprečiti nadaljnje rasti brezposelnih v tej evropski državi. Brezposelnost v Franciji, ki ima okoli 65 milijonov prebivalcev, je že presegla deset odstotkov, med mladino pa je brezposelnih že skoraj četrtina mladih Francozinj in Francozov.

Ne spreglejte