Sobota,
16. 2. 2019,
8.04

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

3

Natisni članek

ZDA streljanje

Sobota, 16. 2. 2019, 8.04

5 let, 2 meseca

Američan izvedel strelski pohod med sodelavci in jih pet ubil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

3

streljanje, ZDA | Strelec je ubil pet sodelavcev, policisti pa so po krajšem obstreljevanju nato ubili njega. | Foto Getty Images

Strelec je ubil pet sodelavcev, policisti pa so po krajšem obstreljevanju nato ubili njega.

Foto: Getty Images

Policisti so v petek v ameriški zvezni državi Illinois ubili Garyja Martina, potem ko je ta je izvedel strelski pohod v tovarni, kjer je delal 15 let. Bil je jezen, ker so ga hoteli odpustiti, zato je ubil pet sodelavcev, ranil pet policistov in sodelavca.

V ameriški zvezni državi Illinois je v mestu Aurora, v tovarni, kjer izdelujejo varnostne ventile za vodovod in kanalizacijo, izbruhnilo streljanje, ko se je 45-letni Gary Martin razjezil, ker so ga nameravali odpustiti.

Ob streljanju naj bi bilo v tovarni okrog 30 ljudi.

Martin je po pripovedih prič hodil naokrog s pištolo, opremljeno z laserskim merilnikom, in streljal. Pridrvele so policijske enote od lokalnih do zveznih, se spopadle s strelcem ter ga ubile. Eden od policistov si je med preganjanjem po tovarni poškodoval koleno.

Lokalne oblasti so nemudoma blokirale vso okolico, šole pa so učence zaprle v poslopja in čakale, da se razmere umirijo.

Streljanje se je zgodilo v tovarni Henry Pratt, kjer izdelujejo varnostne ventile za vodovod in kanalizacijo. | Foto: Getty Images Streljanje se je zgodilo v tovarni Henry Pratt, kjer izdelujejo varnostne ventile za vodovod in kanalizacijo. Foto: Getty Images

Le leto dni po pokolu v šoli na Floridi

Strelski pohod v Illinoisu se je zgodil dan po prvi obletnici strelskega pokola v osnovni šoli Parkland na Floridi, po katerem se je na kratko malce okrepilo gibanje proti orožju v ZDA, vendar smiselnih ukrepov, ki bi položaj izboljšali, do zdaj ni bilo.

"Žalostno je, da so taka množična streljanja v naši državi postala običajna. Žalostno je, da je hladen in brezsrčen prestopnik tako sebičen, da misli, da lahko vzame nedolžna življenja," je izjavil župan Aurore Richard Irvin.

Donald Trump
Novice Nov poizkus Trumpa za gradnjo zidu: razglasil je izredne razmere