Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 4. 2011,
18.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 1. 4. 2011, 18.33

8 let

Žarnić, Vlačič in Židan na ogledu dela trase tretje razvojne osi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ministri za okolje, za promet in za kmetijstvo, Roko Žarnić, Patrick Vlačič in Dejan Židan, so si ogledali predvideni potek trase tretje razvojne osi od Velenja do Šentruperta.

Spremljal jih je predsednik računskega sodišča Igor Šoltes. Žarnić je ob tem napovedal, da se bo nemudoma začelo tehtanje argumentov za to traso.

"Trasa bo uničila 100 hektarjev najboljših kmetijskih zemljišč" Braslovška civilna iniciativa s predlagano traso tretje razvojne osi med Velenjem in Šentrupertom ni zadovoljna, saj je z njene strani slišati očitke, da bo uničila 100 hektarjev najboljših kmetijskih zemljišč. Žarnić pravi, da ima vsaka civilna iniciativa ima pravico podati pripombe, pri tem pa poudarja, da se lahko pojavi tudi civilna iniciativa, ki se bo strinjala s predlagano traso.

Žarnić: Rok se bo podaljšal zaradi dodatnih zahtev "Moram pa opozoriti, da vsaka takšna zadeva odmakne gradnjo na določen rok in odmik od gradnje mora civilna iniciativa vzeti kot svojo odgovornost ter pojasniti ljudem, kaj to pomeni za razvoj kraja. V teh dneh je bila načrtovana javna razgrnitev državnega prostorskega načrta za to območje, vendar se bo ta rok zdaj podaljšal; ne zaradi slabega dela ministrstva, temveč zaradi dodatnih zahtev," pravi Žarnić.

Židan: Moja naloga je, da se proizvodnja hrane poveča Kmetijski minister Židan meni, da je treba nekatere stvari pogledati za nazaj, potem pa bi morala stroka podati svoje končno mnenje. Na novinarsko vprašanje, ali bi kmetijsko ministrstvo podprlo predlagano traso hitre ceste od Velenja do Šentruperta glede na opozorila braslovške civilne iniciative, je Židan poudaril, da mora kot minister zagotoviti pogoje, da se proizvodnja hrane poveča, ne pa zmanjša.

Vlačič: Zadeve smo dolžni preveriti Prometni minister Vlačič pa je zatrdil, da se bodo na prometnem ministrstvu trudili najhitreje odpraviti vse dvome, ki spremljajo omenjeno traso hitre ceste. "Na tej trasi je toliko dvomov, da smo dolžni zadeve preveriti in za to ne potrebujemo prav veliko časa. Nisem pesimist, da bi to bistveno zavleklo gradnjo," je dejal Vlačič.

Minister pričakuje ustrezne odgovore stroke Pojasnil je, da se idejni projekt dela za eno varianto ceste, predlagana variante ceste od Velenja do Šentruperta pa ima toliko odstopanj v podatkih, da ti zelo begajo. Minister pričakuje ustrezne odgovore stroke, vendar se ob tem zaveda, da z odgovori vsi ne bodo zadovoljni. Dodal je še, da se pri izbiri ustrezne variante ceste upošteva predvsem prometno-tehnični vidik, strošek gradnje, okoljski vidik in poseg v kmetijskega zemljišča.

Ne spreglejte