SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zaradi vremenskih razmer lahko menjate vozovnice

4

termometer

Železniški promet po Sloveniji se je na večini prog že normaliziral. Če boste vseeno menjali prevoznika, lahko menjate tudi vozovnico.

Na razdalji Ljubljana–Sežana/Koper bodo predvidoma še prihodnja dva meseca vozili nadomestni avtobusi, pojasnjujejo na Slovenskih železnicah.

Trenutno pa vozi več kot dvajset nadomestnih avtobusov, na vseh pa veljajo vse vrste železniških vozovnic.

Kdaj lahko menjate vozovnico? Če imate abonentsko vozovnico za dijake in študente in ste se odločili, da se boste vozili z drugim prevoznikom, lahko vozovnico zamenjate oziroma kupite novo, in sicer:

- če železniške vozovnice za februar še niste kupili, prevozniku, ki ste ga izbrali, predložite novo vlogo za izdajo subvencionirane vozovnice, pri čemer vam zdajšnje vloge ni treba preklicati;

- če ste železniško vozovnico za februar že kupili, jo morate preklicati in zamenjati za vozovnico novega prevoznika;

- letno oziroma polletno vozovnico zamenjate tako, da jo prekličete, prav tako tudi vlogo, in drugemu prevozniku predložite novo vlogo.

Povračilo za razdalje, kjer ni nadomestnega prevoza Kot pojasnjujejo na Slovenskih železnicah, je povračilo sorazmernega deleža za posamezne neizrabljene vožnje mogoče za tiste, ki imajo splošno mesečno oz. splošno tedensko vozovnico in le za tiste razdalje, na katerih na Slovenskih železnicah niso mogli organizirati nadomestnega prevoza.

Zahtevek po vračilu denarja je mogoče dobiti in oddati na katerikoli potniški blagajni. Treba ga je izpolniti in mu priložiti izvirno potrdilo, ki ste ga prejeli ob nakupu abonentske vozovnice, ki je naložena na čipkartici.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin