Sobota,
31. 12. 2022,
8.33

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

3

Natisni članek

WHO COVID-19 koronavirus Kitajska

Sobota, 31. 12. 2022, 8.33

1 leto, 3 mesece

WHO od Kitajske zahteva natančne in resnične podatke o okuženih z novim koronavirusom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

3

Kitajska covid | Število okužb z novim koronavirusom na Kitajskem skokovito narašča, odkar so v državi odpravili politiko ničelne tolerance do covid-19. Samo v prvih treh tednih decembra se je po neuradnih ocenah okužilo 248 milijonov Kitajcev, poroča nemška tiskovna agencija dpa. | Foto Guliverimage

Število okužb z novim koronavirusom na Kitajskem skokovito narašča, odkar so v državi odpravili politiko ničelne tolerance do covid-19. Samo v prvih treh tednih decembra se je po neuradnih ocenah okužilo 248 milijonov Kitajcev, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Foto: Guliverimage

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je ob hitrem naraščanju števila okužb z novim koronavirusom in obolelih s covid-19 na Kitajskem od kitajskih oblasti zahtevala natančne, resnične in sprotne podatke o številu okuženih in obolelih, poročajo tuje tiskovne agencije.

Predstavniki WHO so se v petek srečali s predstavniki kitajske Nacionalne zdravstvene komisije in tamkajšnjega centra za nadzor in preprečevanje bolezni, od katerih so zahtevali dodatne informacije o razmerah na Kitajskem ter ponudili strokovno pomoč.

"WHO je poudarila pomen nadzora in pravočasnega objavljanja podatkov, da bi lahko Kitajski in mednarodni skupnosti pomagali oblikovati natančno oceno tveganj in učinkovit odziv," so sporočili iz organizacije s sedežem v švicarski Ženevi.

Število okužb z novim koronavirusom na Kitajskem skokovito narašča, odkar so v državi odpravili politiko ničelne tolerance do bolezni covid-19. Samo v prvih treh tednih decembra se je po neuradnih ocenah okužilo 248 milijonov Kitajcev, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Vse več držav zato uvaja obvezno testiranje ali druge pogoje za potnike, ki prihajajo iz Kitajske, med njimi Italija, Španija in ZDA. Evropski center za preprečevanje in nadzor bolezni (ECDC) je sicer v četrtek sporočil, da obvezno testiranje potnikov iz Kitajske ni upravičeno, saj ne verjamejo, da bo porast primerov na Kitajskem vplival na epidemiološke razmere v EU "glede na večjo odpornost prebivalcev EU in predhodno pojavljanje različic, ki trenutno krožijo na Kitajskem".

Covid. Covid-19. Korona. korinavirus. Bolnišnica
Novice NIJZ objavil zadnje številke o okuženih s koronavirusom
Covid. Covid-19. Korona. korinavirus. Bolnišnica
Novice Računsko sodišče: tako različni dodatki so bili izplačani v zdravstvenih zavodih
covid, koronavirus, testiranje, hitri test, covid-19
Novice Kaj se dogaja v Sloveniji? Toliko primerov covid-19 so potrdili na božič.
Covid. Koronavirus. Testiranje. Korona. Covid-19
Novice Toliko okužb so potrdili včeraj; na Kitajskem velika sprememba