Torek,
3. 9. 2024,
18.35

Osveženo pred

2 uri, 55 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,36
Trbovlje pediatrija zdravnica zdravnik

Natisni članek

Torek, 3. 9. 2024, 18.35

2 uri, 55 minut

V trboveljski bolnišnici zaradi pomanjkanja osebja začasno zaprli dva oddelka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,36
Splošna bolnišnica Trbovlje | Čakalnica v urgentnem centru Splošne bolnišnice Trbovlje  | Foto STA

Čakalnica v urgentnem centru Splošne bolnišnice Trbovlje

Foto: STA

V Splošni bolnišnici Trbovlje so zaradi pomanjkanja osebja v ponedeljek začasno zaprli dva oddelka, in sicer pediatrični in porodni oddelek. Oba oddelka bosta zaprta do konca tega tedna, v ponedeljek pa naj bi začela ponovno nemoteno delovati, je poročala Televizija Slovenija (TVS).

V bolnišnici se že dlje časa srečujejo s kadrovsko stisko. Zaposlena je le ena pediatrinja za polni delovni čas in ena za 20 odstotkov delovnega časa, ostalo po poročanju TVS pokrivajo s honorarnimi oziroma pogodbenimi sodelavci. Ker je sredi avgusta pediatrinja, ki je zaposlena za polni delovni čas, odšla na daljši bolniški dopust, v tem tednu pa je zbolel še eden od članov ekipe, jim ni uspelo zagotoviti dovolj kadra za varno izvajanje dejavnosti, zato so pediatrični in porodni oddelek začasno za teden dni zaprli.

V tem tednu porodi v trboveljski bolnišnici niso možni

V tem času bodo bolnike in bolnice napotili v bližnje ustanove, in sicer v splošni bolnišnici Celje in Novo mesto ter Univerzitetni klinični center Ljubljana, je poročala TVS. Na porodnem oddelku, kjer je letno nekaj manj kot 400 porodov, torej v tem tednu porodi niso možni, so pa na oddelku trenutno še trije novorojenčki, ki jih bodo danes ali premestili v druge ustanove ali odpustili v domačo oskrbo.

Kot je za TVS povedala v. d. strokovne direktorice Tadeja Jelenko, so za vse bolnike ustrezno poskrbeli tako, da so jih v primeru potrebe po nadaljevanju zdravljenja premestili v druge ustanove. "V tem tednu bo ambulantna dejavnost pediatričnega oddelka potekala nemoteno, zato Jelenko prosi vse, ki imajo v tem tednu termin v kardiološki, nefrološki in pa alergološki ambulanti, naj pridejo na pregled.