Torek,
30. 8. 2022,
17.57

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,70

25

Natisni članek

Zoran Janković električni skiro Bolt

Torek, 30. 8. 2022, 17.57

1 leto, 8 mesecev

V Ljubljani nova omejitev hitrosti, zahteval jo je Janković

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,70

25

Bolt | Električna skiroja podjetja Bolt | Foto Ana Kovač

Električna skiroja podjetja Bolt

Foto: Ana Kovač

Župan Mestne občine Ljubljana (MOL) Zoran Janković se je v ponedeljek sestal z vodstvom podjetja Bolt, ki v Ljubljani posoja električne skiroje. Pri Boltu so sprejeli zahtevo MOL, da hitrost električnih skirojev na območju za pešce omejijo na pet kilometrov na uro. Poleg tega bodo na občini na območju za pešce označili mesta, kjer lahko uporabniki skiroje pustijo.

Skiro, električni skiro, skiroji
Novice Pijani voznik električnega skiroja v Ljubljani trčil v avto

Župan in vodstvo podjetja Bolt dogovora še nista uradno podpisala, dogovorili pa so se, da naj bi nova pravila začela veljati 1. oktobra.

Hitrost izposojenih električnih skirojev se bo po uveljavitvi dogovora v ljubljanski peš coni samodejno znižala na pet kilometrov na uro. Janković pa opozarja, da morajo vozniki skirojev kljub omejitvi hitrosti paziti na pešce in jim vedno prepustili prednost.

Podjetje Bolt je električne skiroje v Ljubljani začelo posojati sredi julija. Župan Janković pa je sestanek z vodstvom podjetja napovedal že teden dni po začetku izposoj, saj so skiroji, ki so bili parkirani povsod po mestu, zmotili številne Ljubljančane in preostale obiskovalce mesta. | Foto: STA , Podjetje Bolt je električne skiroje v Ljubljani začelo posojati sredi julija. Župan Janković pa je sestanek z vodstvom podjetja napovedal že teden dni po začetku izposoj, saj so skiroji, ki so bili parkirani povsod po mestu, zmotili številne Ljubljančane in preostale obiskovalce mesta. Foto: STA ,

Skiroje uporabniki trenutno puščajo tudi na pločnikih, zelenicah, kolesarskih stezah in tako ovirajo invalide, pešce in kolesarje. Občina in Bolt sta se zato dogovorila, da bodo na MOL označili prostore, kjer lahko uporabniki skiroje odložijo. Na območju za pešce bo to ob kolesarskih postajah. Skiroje, ki ne bodo parkirani na označenih mestih, bodo pobirali z vozili podjetja Voka Snaga.

Na MOL bodo še v letošnjem letu prepovedali vožnjo z motornimi kolesi v peš coni. Z ministrstva za infrastrukturo so namreč že dobili obvestilo, da noben motor ne sme zapeljati na območje za pešce. Na MOL trenutno pripravljajo obvestila, razmišljajo pa tudi o dodatnih oznakah, je danes dejal Janković.

Novice Vozniki niso mogli verjeti svojim očem: to si je privoščil voznik skiroja #video