Ponedeljek,
5. 8. 2024,
17.50

Osveženo pred

3 ure, 58 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,98
noad mediji Primorske novice smrt

Natisni članek

Ponedeljek, 5. 8. 2024, 17.50

3 ure, 58 minut

Umrla je dolgoletna direktorica Primorskih novic Barbara Verdnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,98
Barbara Verdnik | V času političnih sprememb je Barbara Verdnik leta 1990 postala direktorica Časopisno-založniške družbe Primorske novice. Pod njenim vodstvom je bilo modernizirano delo uredništva in celotne družbe. | Foto STA

V času političnih sprememb je Barbara Verdnik leta 1990 postala direktorica Časopisno-založniške družbe Primorske novice. Pod njenim vodstvom je bilo modernizirano delo uredništva in celotne družbe.

Foto: STA

Po hudi bolezni je v 67. letu starosti umrla nekdanja dolgoletna direktorica Časopisno-založniške družbe Primorske novice Barbara Verdnik, ki je družbo vodila od leta 1990 do leta 2006, poročajo Primorske novice. Po njihovih navedbah so Primorske novice pod njenim vodstvom rasle na več ravneh in dosegle rekordno naklado.

Verdnikova se je rodila v Mariboru. Potem ko je diplomirala iz novinarstva na ljubljanski univerzi, se je preselila v Istro in se zaposlila v uredništvu Primorskih novic. Specializirala se je za gospodarske teme in spremljala tedanji razvoj in preobrazbo primorskega gospodarstva, navajajo Primorske novice.

V času političnih sprememb je leta 1990 postala direktorica Časopisno-založniške družbe Primorske novice. Pod njenim vodstvom je bilo modernizirano delo uredništva in celotne družbe. Izpeljana je bila informatizacija, petkovi in torkovi izdaji časnika je bila dodana sobotna, posledično se je širil in pomlajeval kolektiv.

"V devetdesetih letih prejšnjega stoletja so Primorske novice pod vodstvom Barbare Verdnik rasle na več ravneh, dosegle rekordno naklado in imele velik vpliv na oblikovanje javnega mnenja na Primorskem," so poudarili pri Primorskih novicah.

Z mesta direktorice je bila Verdnikova odstavljena leta 2006. Tudi na samostojni poti je ostala kritični opazovalec dogajanj v okolju, obenem pa je iskala vzvode, da ga izboljša, med drugim s političnim delovanjem, so zapisali na Primorskih novicah.