Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
24. 3. 2018,
12.45

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,12

29

Natisni članek

Luka Mesec Levica plače Violeta Tomić

Sobota, 24. 3. 2018, 12.45

6 let, 1 mesec

Tomićeva: Minimalno plačo bomo dvignili na 700 evrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,12

29

Violeta Tomić | Foto STA

Foto: STA

Več kot 300 članov stranke Levica se je danes v Ljubljani zbralo na prvem rednem kongresu, na katerem so potrdili program za državnozborske volitve ter predstavili del kandidatne liste. Namestnica koordinatorja stranke in poslanka Violeta Tomić je v nagovoru poudarila boj stranke proti revščini in napovedala ukrepe tudi za prihodnji mandat.

Stranka Levica s svojimi programskimi točkami v glavnem ostaja pri vsebinah, ki jih je izpostavljala v iztekajočem se mandatu. Poleg odpravljanja revščine obljubljajo tudi ustavitev privatizacije in omejitev plačnih razmerij v državnih in v z državo povezanih podjetjih.

Boj proti revščini je v nagovoru izpostavila tudi Tomićeva. "Ko v Levici govorimo o trdovratnih posledicah revščine, izpostavljamo dejstvo, da je revščina začarani krog, iz katerega je težko pobegniti," je poudarila.

"Prvi ukrep levice bo dvig minimalne plače"

Spomnila je, da ima Slovenija gospodarsko rast in da so dobički milijardni, hkrati pa je po njenih navedbah 280 tisoč revnih, med njimi so tudi zaposleni, ki delajo, a od dela ne morejo preživeti. Tako je napovedala, da bo prvi ukrep Levice po volitvah dvig minimalne plače na 700 evrov brez dodatkov.

Izpostavila je tudi revne otroke in po njenih besedah katastrofalen položaj upokojencev ter okrcala vlado "z večnim Karlom Erjavcem".

Mesec: Na volitve gremo z pokončnimi glavami, po še boljši rezultat

Koordinator stranke Luka Mesec je napovedal, da gredo na volitve s pokončnimi glavami, po še boljši rezultat, kot so ga dobili na prejšnjih.

Rezultat bo po besedah Mesca osnova za to, da se po volitvah resno pogovorijo z morebitnimi partnerji, kako iz programa Levice, ki je po njegovem mnenju realen, narediti vladni program. Večja možnost za dosego ciljev je v koaliciji, vprašanje pa je, ali "bomo zmožni oblikovati koalicijo, ki nam bo dovolj blizu, da bomo lahko govorili skupen jezik", je v izjavi ob robu kongresa povedal Mesec.

Na današnjem kongresu so predstavili tudi del kandidatne liste za volitve. Med znanimi obrazi je poleg aktualnih poslancev tudi Alma Rekič, poznana iz priljubljenega kulinaričnega šova MasterChef.

 

Ne spreglejte