SiolNET. Novice Slovenija
0,27

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tako lahko pomagate malemu Vidu #video

0,27

termometer

Po tem, ko smo pretekli teden predstavili zgodbo o leto in pol starem Vidu s cerebralno paralizo, objavljamo še tekoči račun, na katerega lahko nakažete sredstva za pomoč.

Leto in pol stari Vid ima cerebralno paralizo in se spopada s hudim razvojnim zaostankom, vseeno pa njegovi starši ostajajo optimistični.

Vidova spodnja čeljust je pomaknjena nazaj, zaradi drugače razvitega mehkega in trdega neba pa ima težave s prehranjevanjem. Strokovnjaki so prepričani, da se lahko nauči jesti, vendar potrebuje veliko terapij, denarja pa ni dovolj.

Država krije dve terapiji na teden, Vid pa potrebuje vsaj tri ali celo štiri. Za pomoč bodo 24. novembra v športni dvorani Lenart organizirali koncert Moč glasbe na združuje, pred dvorano pa bo stal zabojnik za zbiranje papirja.

"Ne smeš se obremenjevati z negativnimi napovedmi. Ni nujno, da bo Vid kdaj hodil. Mogoče res ne bo, nihče pa mi tega ne more zagotovo reči. Terapije so zdaj tista osnova, ki mu jo moramo zagotoviti," je optimistično povedala mama Manja Gašpar.

Zaradi težav s hranjenjem starši resno razmišljajo o zdravljenju pri specialistih v Gradcu, ki pa ga zdravstveno zavarovanje ne krije. Zaradi visokih stroškov so začeli akcijo zbiranja starega papirja. Odziv dobrih ljudi je izjemen.

Denar lahko nakažete na:
TRR: SI56 0451 5000 0397 432, sklic 50765

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 7
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin