SiolNET. Novice Slovenija
1,43

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ta konec tedna raje ostanite doma

1,43

termometer

Prometni zastoj | Fotografija je simbolična. | Foto: Shutterstock
Fotografija je simbolična. Foto: Shutterstock

Ta konec tedna bo na naših cestah huda gneča. V ponedeljek namreč številne nam bližnje države praznujejo binkoštni ponedeljek in imajo dela prost dan, zato lahko pričakujemo povečano gostoto prometa na cestah, ki vodijo iz Avstrije proti Hrvaški. 

Binkoštni ponedeljek v Sloveniji sicer ni dela prost dan, je pa v nam bližnjih državah, kot so Avstrija, Nemčija, Hrvaška, del Švice, Belgija in Nizozemska. Poleg tega imajo v Avstriji tudi počitnice, kar bo še dodatno vplivalo na gostoto prometa. 

Promet bo povečan tudi v ponedeljek

Kot je zapisano na spletni strani Prometno-informacijskega centra, bo promet povečan predvsem na cestah, ki vodijo iz Avstrije proti Hrvaški.

Prometne zastoje lahko pričakujemo predvsem na gorenjski avtocesti, ljubljanski zahodni obvoznici in naprej po primorski avtocesti proti Kopru. Običajno zastoji nastajajo na gorenjski avtocesti pred predorom Šentvid, ki ga morajo zaradi varnosti zapirati, pred razcepom Kozarje in naprej proti Vrhniki. 

Promet bo povečan tudi v ponedeljek, in sicer na cestah iz Hrvaške proti Avstriji.

Na Darsu voznikom priporočajo, da se pred odhodom na pot pozanimajo o stanju na cestah. Informacije so dosegljive na telefonski številki 1970 ali avtomatskem odzivniku 0802244 in na spletnih straneh promet.si.

Stanje na slovenskih cestah lahko spremljate tukaj:

Stanje je mejnih prehodih:

Stanje na cestah:

Preberite tudi:

Gneča pred predorom Karavanke Novice Dars opozarja: pred nami še en konec tedna zastojev slovenska policija Novice Pri vzvratni vožnji s tovornjakom prevozil motoristko, ki je takoj umrla Dunajska cesta Novice Zaradi obnovitvenih del bo na tem delu promet potekal drugače
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin