Sreda,
25. 6. 2014,
20.26

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

SNS Zmago Jelinčič parlamentarne volitve

Sreda, 25. 6. 2014, 20.26

5 let, 8 mesecev

SNS načrtuje ponoven preboj v parlament (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po nastopu na evropskih volitvah se zunajparlamentarna stranka SNS podaja tudi na državnozborske volitve, pri tem pa pričakuje, da se ji bo uspelo znova prebiti v parlament.

Predsednik stranke Zmago Jelinčič napoveduje, da v parlamentu ne bodo tiho, kot niso bili tiho takrat, ko so bili še parlamentarna stranka, dodaja. Če se jim uspe prebiti v parlament, se bodo po besedah Jelinčiča v SNS zavzemali za znižanje davkov in znižanje obdavčitve dela. Do reza bo po besedah predsednika SNS moralo priti tudi pri "gospodi, ki se je ugnezdila na dobra delovna mesta", pri čemer torej napoveduje racionalizacijo javnega sektorja.

"Prenehati z nesmiselnim varčevanjem in prekiniti gradnjo Teš" Brezposelnost bi v SNS odpravljali s spodbujanjem različnih oblik samozaposlovanja. Za male podjetnike in obrtnike, samostojne podjetnike in nekatere družbe z omejeno odgovornostjo pa bi po zgledu Nemčije in Avstrije uvedli pavšalno obdavčitev. "To pomeni, da ti določijo nek okvir in če več delaš, več imaš. Če manj delaš, pa to države ne zanima," pojasnjuje Jelinčič.

Stranka namerava, če bo dobila to možnost, prevetriti davčno upravo, prenehati "nesmiselno varčevanje" in prekiniti gradnjo Teš. Nasprotujejo uvedbi davka na nepremičnine, znižali pa bodo izdatke za verske skupnosti. Povišali bodo pokojnine, znižali kazni za prometne prekrške ter ukinili trajni mandat sodnikom ter namesto njega uvedli osemletni mandat.

Pripravljeni so se povezovati s katero koli politično opcijo Glede povezovanja Jelinčič napoveduje, da se je stranka pripravljena povezovati s katerokoli politično opcijo ali stranko, ki bo Slovenijo vodila naprej in ji bo zagotavljala boljše življenje z manj "policijskega, sodnega in davčnega terorja". Sodelovati so pripravljeni tudi s SDS, saj "je bistveno, kaj govori ljudstvo". "Če ljudstvo nekoga izvoli, ga pač izvoli in to je treba sprejeti," je na današnji novinarski konferenci dejal Jelinčič.