SiolNET. Novice Slovenija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

SMC bo Stranka modernega centra (video)

2

termometer

SMC ne bo več Stranka Mira Cerarja, temveč Stranka modernega centra. Ime stranke je sinoči potrdil svet stranke, uradno pa se bo stranka preimenovala na kongresu, ki bo 7. marca v Sežani.

Največja parlamentarna stranka v svojem imenu ne bo več nosila imena svojega ustanovitelja in predsednika Mira Cerarja. Člani sveta stranke so namreč sinoči potrdili, da se bo stranka preimenovala v Stranko modernega centra, obdržala pa bo kratico SMC.

Uradno se bo stranka preimenovala na kongresu, ki bo 7. marca v Sežani.

Zakaj modernega centra? Z modernim centrom v imenu stranke želijo poudariti, da so "sodobna stranka, stranka, ki zre v prihodnost in upošteva sodobne tokove razvoja družbe in človeštva", je poudaril njen predsednik.

Obenem želijo sporočiti, da so sredinsko usmerjena stranka, ki skozi to "upošteva različne vrednote in ideološka izhodišča na vseh ravneh političnega spektra, ki jih potem ustrezno uravnoteži v nekem ravnovesju, kot smo to pokazali s svojim dosedanjim delovanjem", je navedel Cerar.

Podrobnejšo obrazložitev imena bodo predstavili na kongresu prihodnjo soboto.

Miro Cerar le za večjo prepoznavnost tik pred volitvami Cerar je pojasnil, da so spremembo imena stranke na prvem kongresu načrtovali že ob sami ustanovitvi stranke. "Takrat je ime z mojim lastnim imenom služilo predvsem identifikaciji novonastale stranke tik pred volitvami."

Da se bo stranka preimenovala, smo na Planet Siol.net poročali že sredi februarja, informacijo je v intervjuju za naš medij potrdil tudi njen predsednik. Takrat je bil glede imena zelo skrivnosten, razkril je le, da bo stranka obdržala kratico SMC.

Statut prilagoditi realnemu stanju Prvi kongres stranke SMC ne bo volilni, bodo pa na njem sprejeli več sprememb statuta stranke. Poleg spremembe imena bodo statut prilagodili realnemu stanju oziroma organiziranosti na terenu. "Stranka se je v zadnjih sedmih mesecih na terenu okrepila, konsolidirala in to je treba zdaj prenesti v pravne akte," je pojasnil generalni sekretar stranke Erik Kopač. V skladu s tem bodo v organe strank imenovali nove člane.

V vsebinskem delu razprave bo kongres namenjen oceni dozdajšnjega delovanja in načrtovanju tega, kako bo stranka v prihodnje uresničevala svoja programska izhodišča, ki po navedbah Kopača ostajajo nespremenjena.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin