Ponedeljek,
15. 7. 2024,
8.41

Osveženo pred

1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4,74

Natisni članek

avtobus kodeks oblačenja Split Hrvaška festival Ultra

Ponedeljek, 15. 7. 2024, 8.41

1 dan

Slovenki v Splitu doživeli neprijetno presenečenje: "Pristop naju je šokiral"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4,74
Ultra | Odmevnega festivala v Splitu se udeleži tudi ogromno mladih iz Slovenije.  | Foto Pixsell

Odmevnega festivala v Splitu se udeleži tudi ogromno mladih iz Slovenije.

Foto: Pixsell

Maja in Milica, prijateljici iz Slovenije, sta prejšnji konec tedna prispeli v Split, da bi se udeležili festivala Ultra, enega najbolj znanih dogodkov v svetu techno glasbe.

Festival Ultra se dogaja v Splitu, prijateljici iz Slovenije pa sta nočili v bližnjem Omišu in se na dogodek peljali z lokalnim avtobusom. Takoj, ko sta vstopili nanj, sta doživeli neprijetno presenečenje. Voznik jima namreč zaradi neprimernih oblačil ni dovolil vstopa na avtobus, pri čemer se je skliceval na kršitev kodeksa oblačenja. 

Glede na to, da je v času festivala v Splitu veliko ekstravagantno oblečenih ljudi, sta bili nad odzivom presenečeni, sta povedali za Slobodno Dalmacijo.

Z voznikom avtobusa se nista pregovarjali

"Avtobus sva čakali dlje, kot sva pričakovali, in ko je končno prišel, naju zaradi kodeksa oblačenja niso spustili noter. Pristop naju je šokiral," je dodala Milica. Voznik je nato dejal, da bosta lahko vstopili, ko si bosta nadeli primerna oblačila. Ker sta na festival želeli priti čim prej, se z voznikom nista pregovarjali, ampak sta nemudoma šli v apartma in se preoblekli. 

To pa ni edina stvar, ki ju je presenetila. "Hrana je predraga. Ne razumem. V Sloveniji je življenjski standard višji, a cene so nižje. Kako?" je rekla Maja.

Festival sta sicer obiskali prvič in bili navdušeni nad vzdušjem in nastopajočimi. Kljub nevšečnostim sta v Splitu doživeli nepozabno izkušnjo, sta še povedali novinarjem. 

Ultra
Novice V splitski bolnišnici umrl 20-letni Slovenec, ki so ga pripeljali s festivala Ultra
Ultra music festival
Trendi Na splitski Ultri pričakujejo več kot 150 tisoč ljudi