SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Šenčur - oaza miru

4

termometer

Občina Šenčur je glede na statistične podatke majhna oaza miru, kaže poročilo Policijske postaje Kranj o varnostni problematiki na območju Občine Šenčur v letu 2011.

To je na včerajšnji seji Občinskega sveta Šenčur dejal vodja policijskega okoliša Robert Šebenik.

To pa seveda ne pomeni, da na področju kriminalitete in prometne varnosti ni bilo dogodkov oziroma prekrškov.

Za tretjino manj kaznivih dejanj v primerjavi z lani Na celotnem območju občine Šenčur so policisti lani zaznali 445 kaznivih dejanj, kar je tretjina manj kot leto prej. Največji delež teh dejanj predstavlja splošna kriminaliteta, in sicer 355, kar je dober odstotek več kot leto prej, razveseljiv pa je kar 300 odstotni upad gospodarske kriminalitete. Najbolj pereč problem še vedno predstavljajo >tatvine

Večina glob na brniški cesti Policijsko poročilo vsebuje tudi pregled varnosti v cestnem prometu. Policisti so lani na območju občine Šenčur obravnavali dobra dva odstotka in pol več prometnih nesreč kot leto prej. V 91-ih nesrečah je nastala samo materialna škoda, 60 oseb je bilo lahko telesno poškodovanih, šest oseb je utrpelo hujše telesne poškodbe, dve osebi pa sta v prometni nesreči izgubili življenje. Sicer pa so pogosto z radarjem merili tudi hitrost vozil. Večino globa pa so izrekli na brniški cesti.

Precej tudi o vandalizmu Svetniki na poročilo niso imeli pripomb, so pa v nadaljevanju kar nekaj pozornosti namenili vandalizmu in posledično veliki materialni škodi, ki jo povzročajo predvsem mladoletniki, proti katerim pa le težko oziroma ne morejo ukrepati.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin