Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 6. 2012,
8.45

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 1. 6. 2012, 8.45

7 let, 12 mesecev

Šenčur - oaza miru

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Občina Šenčur je glede na statistične podatke majhna oaza miru, kaže poročilo Policijske postaje Kranj o varnostni problematiki na območju Občine Šenčur v letu 2011.

To je na včerajšnji seji Občinskega sveta Šenčur dejal vodja policijskega okoliša Robert Šebenik.

To pa seveda ne pomeni, da na področju kriminalitete in prometne varnosti ni bilo dogodkov oziroma prekrškov.

Za tretjino manj kaznivih dejanj v primerjavi z lani Na celotnem območju občine Šenčur so policisti lani zaznali 445 kaznivih dejanj, kar je tretjina manj kot leto prej. Največji delež teh dejanj predstavlja splošna kriminaliteta, in sicer 355, kar je dober odstotek več kot leto prej, razveseljiv pa je kar 300 odstotni upad gospodarske kriminalitete. Najbolj pereč problem še vedno predstavljajo >tatvine< ki so se malenkostno povečale. Premoženjska škoda, povzročena s temi kaznivimi dejanji, sicer ni bila velika, so pa bila ta dejanja za občane zelo moteča, saj v posameznem okolju neposredno vplivajo na splošen občutek varnosti. Robert Šebenik je ob tem izpostavil še, da Policija na področju kriminalitete tudi v Šenčurju še vedno opaža premajhno samozaščitno ravnanje, tako lastnikov nepremičnin, kakor premičnin.

Večina glob na brniški cesti Policijsko poročilo vsebuje tudi pregled varnosti v cestnem prometu. Policisti so lani na območju občine Šenčur obravnavali dobra dva odstotka in pol več prometnih nesreč kot leto prej. V 91-ih nesrečah je nastala samo materialna škoda, 60 oseb je bilo lahko telesno poškodovanih, šest oseb je utrpelo hujše telesne poškodbe, dve osebi pa sta v prometni nesreči izgubili življenje. Sicer pa so pogosto z radarjem merili tudi hitrost vozil. Večino globa pa so izrekli na brniški cesti.

Precej tudi o vandalizmu Svetniki na poročilo niso imeli pripomb, so pa v nadaljevanju kar nekaj pozornosti namenili vandalizmu in posledično veliki materialni škodi, ki jo povzročajo predvsem mladoletniki, proti katerim pa le težko oziroma ne morejo ukrepati.

Ne spreglejte