Petek,
26. 5. 2023,
13.06

Osveženo pred

11 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,76

Natisni članek

izsiljevanje policija napad

Petek, 26. 5. 2023, 13.06

11 mesecev, 1 teden

Šefa največjega trgovca z zdravili v državi naj bi izsiljevali

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,76
Žiga Hieng | Žiga Hieng je dogodek prijavil policiji, ki je za portal Necenzurirano povedala, da so glede te zadeve Okrožnemu državnemu tožilstvu v Ljubljani kazensko ovadili znanega osumljenca. | Foto STA

Žiga Hieng je dogodek prijavil policiji, ki je za portal Necenzurirano povedala, da so glede te zadeve Okrožnemu državnemu tožilstvu v Ljubljani kazensko ovadili znanega osumljenca.

Foto: STA

Potem ko je konec aprila skupina neznancev napadla Žigo Hienga, predsednika uprave Salusa, največjega trgovca z zdravili v državi, je policija za portal Necenzurirano potrdila, da so ovadili znanega osumljenca, ki naj bi Hienga izsiljeval.

Kot smo že poročali, naj bi neznanci Hienga ustrahovali, nekateri pa so z njim poskušali tudi fizično obračunati. 

Žiga Hieng, Salus
Novice Pred domačo hišo napadli šefa največjega trgovca z zdravili v državi

Neuradno je osumljeni nekdanji Salusov dobavitelj

Žiga Hieng je dogodek prijavil policiji, ki je za omenjeni portal povedala, da so glede te zadeve Okrožnemu državnemu tožilstvu v Ljubljani kazensko ovadili znanega osumljenca. Osumljen je kaznivega dejanja izsiljevanja, za katero je predvidenih do pet let zaporne kazni. Drugih podrobnosti niso hoteli razkriti.

Kdo je osumljenec, uradno ni mogoče izvedeti, neuradno pa gre za lastnika in zastopnika enega od nekdanjih Salusovih dobaviteljev, ki naj bi bil navzoč pri napadu, Hieng pa naj bi ga tudi prepoznal. Gre za podjetje, ki je v Sloveniji tržilo eno od prehranskih dopolnil. Kot še poroča omenjeni portal, te informacije potrjuje tudi podatek, da je policija preiskavo končala izjemno hitro.

Salus je sicer največji trgovec z zdravili in medicinskimi pripomočki v državi. Njegovi kupci so vsi členi domače zdravstvene verige: od bolnišnic in zdravstvenih domov do lekarn. Posluje tudi z ministrstvom za zdravje. Med epidemijo covid-19 mu je Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) prepustil vso logistiko, povezano z dostavo, prepakiranjem in pobiranjem ostankov cepiv. 

Novice Salus opozarja na neenakopraven položaj na trgu
Novice Vrhovno sodišče potrdilo kartelno dogovarjanje Kemofarmacije in Salusa