Petek,
25. 3. 2022,
6.08

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

Natisni članek

sonce pomlad Slovenija ARSO vreme

Petek, 25. 3. 2022, 6.08

2 leti, 6 mesecev

Še naprej toplo in sončno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,14
vreme | Foto ARSO Meteo

Foto: ARSO Meteo

Danes bo pretežno jasno. Čez dan bo v notranjosti Slovenije zapihal šibak jugovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 22 stopinj Celzija.

Jutri bo pretežno jasno. Jutranje temperature bodo od -4 do 2, na Primorskem in ponekod v višjih legah od 3 do 7, najvišje dnevne od 16 do 21 stopinj Celzija.

Kaj nas čaka prihodnje dni?

V nedeljo se bo nadaljevalo pretežno jasno vreme. V ponedeljek bo še sončno, zapihal bo jugozahodni veter. Na Primorskem in Notranjskem se bodo popoldne začeli nabirati oblaki.

Opozorilo

V večjem delu Slovenije je velika požarna ogroženost v naravnem okolju.

Prepoved kurjenja v naravi

Na območju celotne države je zaradi nevarnosti požarov razglašena velika požarna ogroženost. V času razglašene požarne ogroženosti je na prostem, v naravnem okolju, prepovedano kurjenje in izvajanje vsakršnih aktivnosti, ki lahko povzročijo požar. Narava je izredno suha in kurjenje v naravnem okolju ima lahko katastrofalne posledice. Pred desetimi leti smo bili priča velikemu požaru na območju od Črnega Kala do Obrova. Posledice so vidne še danes.

Policisti PU Koper zato pozivajo vse, da v naravnem okolju, predvsem dokler je narava tako suha in dokler je razglašena velika požarna ogroženost, ne kurijo ali izvajajo drugih aktivnosti, ki lahko izzovejo požar. Požari so lahko zelo nevarni, povzročijo veliko škode, polega tega pa močno obremenijo interventne službe, tako gasilce kot tudi policiste.

vreme
Novice Vreme: jasno in toplo bo
vreme
Novice Vreme: danes bo jasno, toplo in suho
vreme
Novice Danes bo jasno in toplo