SiolNET. Novice Slovenija
0,51

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tožilstvo se bo pritožilo na sodbo za odvzem premoženja Kanglerju

0,51

termometer

Franc Kangler
Foto: STA

Specializirano državno tožilstvo napoveduje pritožbo na odločitev Okrožnega sodišča v Ljubljani, da je tožba zoper nekdanjega mariborskega župana Franca Kanglerja in njegovo hčer Mašo Kangler za odvzem premoženja nezakonitega izvora neutemeljena. Z zavrnitvijo tožbenega zahtevka in argumentacijo sodišča se ne strinjajo.

Stranke so pisno sodbo prejele v ponedeljek. Dokazni postopek se je sicer zaključil konec marca letos. Specializirano državno tožilstvo je zoper Kanglerja vložilo tožbo za odvzem domnevno nezakonitega premoženja v višini dobrih 256 tisoč evrov.

Franc Kangler Novice Sodišče: Kangler je dokazal, da ni imel premoženja nezakonitega izvora

V sodbi je sodišče zapisalo, da "po oceni vseh izvedenih dokazov ugotavlja, da je toženi stranki uspelo dokazati, da v celotnem preiskovanem obdobju od leta 2002 do 2014 ni imela premoženja nezakonitega izvora". Tožilstvo svojih trditev o obstoju nezakonitega premoženja po mnenju sodišča ni dokazalo. "Te ugotovitve so narekovale zavrnitev tožbenega zahtevka v celoti," se glasi sodba sodišča.

Kanglerja žalosti, da je do tožbe sploh prišlo

Kangler je na družbenem omrežju Facebook potrdil, da je dobil sodbo ljubljanskega okrožnega sodišča. V izjavi za STA je pojasnil, da je zaradi odločitve sodišča, razumljivo, zadovoljen, hkrati ga žalosti, da je sploh prišlo do te tožbe. "Žalostno je, da lahko nekdo prireja dokumente ter zlorablja policijo in tožilstvo za politični obračun. Že od prvega dneva se je vedelo, da je moje premoženje čisto," je dejal.

"Žalostno je, da je moj 38 let stari traktor bolj pomemben od nekaterih gospodov v Ljubljani, ki danes združujejo levico, in so, po domače povedano, spravili 16 milijonov na neznanem kraju na neznani kraj. Tega nihče ne preganja, mene pa so preganjali, ker sem leta 2010 moji hčerki nakazal 500 evrov mojega denarja. Sramota za pravno državo in pravni red," je dodal.

Franc Kangler Novice Sodišče Francu Kanglerju vrača ptičjo hišico

Specializirano državno tožilstvo je sprva vložilo tožbo za odvzem nezakonitega premoženja v vrednosti 121.840 evrov - 61.546 evrov premoženja v lasti Franca Kanglerja in 60.294 v lasti Maše. Pozneje je tožbeni zahtevek še zvišalo - Franc in Maša Kangler sta morala na sodišču dokazovati, od kod jima premoženje v vrednosti 256.652 evrov.

Po mnenju tožilstva naj bi bil nezakoniti izvor denarja, namenjenega za nakup parcel na Zgornjem Slemenu in v Zimici pri Zgornji Koreni ter za nakup dobrih 75 kvadratnih metrov velikega stanovanja v Pohorski ulici v Zgornjem Radvanju v Mariboru. Kangler je moral dokazovati tudi, od kod mu denar za nakup več kot 30 let starega traktorja in avtomobila znamke Mercedes, še povzema spletni Večer.

Kangler Novice Franc Kangler oproščen obtožb v zadevi Toplarna

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin