Nedelja,
8. 9. 2019,
18.50

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,41

20

Natisni članek

Levica SODO Alenka Bratušek Marjan Šarec

Nedelja, 8. 9. 2019, 18.50

4 leta, 7 mesecev

Šarec o aferi Bratušek: Če je šlo za kaj nezakonitega, so za to ustrezni organi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,41

20

Intervju: Marjan Šarec | Premier Marjan Šarec za zdaj očitno ne dvomi o delu infrastrukturne ministrice Alenke Bratušek. Ta naj bi se po poročanju Planeta vmešala v postopek izbire direktorja družbe SODO. | Foto Bojan Puhek

Premier Marjan Šarec za zdaj očitno ne dvomi o delu infrastrukturne ministrice Alenke Bratušek. Ta naj bi se po poročanju Planeta vmešala v postopek izbire direktorja družbe SODO.

Foto: Bojan Puhek

Premier Marjan Šarec je ob robu današnje osrednje prireditve ob 150-letnici gasilstva na Slovenskem v Metliki komentiral tudi aktualno politično dogajanje. Pred ponedeljkovim vrhom koalicije na Brdu pri Kranju je dejal, da so vrh sklicali zato, da s predlogom proračuna seznanijo še poslance, preden se začne burno proračunsko obdobje. Dotaknil se je tudi afere ministrice za infrastrukturo Alenke Bratušek, ki naj bi po poročanju Planeta vplivala na postopek izbire direktorja družbe SODO. Če je v tem primeru šlo za kaj nezakonitega, naj to ugotovijo ustrezni organi, je poudaril premier.

Novice Kovač o aferi Bratušek: Glasovanja na dopisnih sejah bi bilo mogoče izpodbijati na sodišču

Kot je poudaril premier Marjan Šarec, so ponedeljkov vrh koalicije sklicali zato, da se tudi poslanci seznanijo s stanjem, potem ko se je vlada o proračunu "nekako" uskladila. Dejal je, da pričakuje tudi kakšno ostro debato, vendar z zavedanjem, da je skupni cilj vseh, da proračun sprejmejo. "Če bomo proračun sprejeli,  bo država delovala, brez sprejetega proračuna pa država ne more normalno delovati," je opozoril Šarec.

Novice Bratuškova: Dokler sem jaz ministrica, energetika ne bo peskovnik #foto #video

Šarec: Težko je reči, ali smo usklajeni z Levico

Na vprašanje, ali so usklajeni z Levico, je premier odgovoril, da je to težko reči. Ob tem je povedal, da se še ni odločil, ali bo na proračun vezal zaupnico, je pa opozoril, da je proračun pripravljen glede na do zdaj znane gospodarske napovedi.

Premier Marjan Šarec je izjavil, da je težko reči, ali je koalicija pri proračunu usklajena z Levico. Na fotografiji prvak Levice Luka Mesec. | Foto: STA , Premier Marjan Šarec je izjavil, da je težko reči, ali je koalicija pri proračunu usklajena z Levico. Na fotografiji prvak Levice Luka Mesec. Foto: STA ,

Če se bo po sprejetju proračuna zgodilo, da bo gospodarska rast upadla, bo sledil rebalans, je pred ponedeljkovim koalicijskim vrhom, na katerem bodo vladna ekipa in koalicijski poslanci razpravljali o proračunu za prihodnji dve leti, še dejal Šarec.

Marjan Šarec
Novice Na ravnanje Bratuškove se je odzval Šarec #video

Premier za zdaj ne dvomi o Bratuškovi

Glede izjave ministrice za infrastrukturo Alenke Bratušek o rezanju lovk v energetiki je premier danes dejal, da ministrica za zdaj zatrjuje, "da reže lovke in da ne dela nič nezakonitega". "Če je kaj nezakonitega, če je šlo kaj mimo pravil, so za to tudi ustrezni organi, da to ugotovijo. Če bi se kaj takega ugotovilo jasno in nedvoumno, potem seveda vemo, kje smo," je še dejal Šarec in dodal, da sam za zdaj nima o čem dvomiti in česarkoli potrjevati.

Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek je v petek zanikala, da naj bi vplivala na postopek izbire direktorja družbe SODO. | Foto: Ana Kovač Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek je v petek zanikala, da naj bi vplivala na postopek izbire direktorja družbe SODO. Foto: Ana Kovač

Bratuškova je v petek zanikala poročanje Planeta, da naj bi vplivala na postopek izbire direktorja družbe SODO. "Bolj ko mi mečete polena pod noge, bolj bom grizla in sekala lovke," je med drugim dejala ministrica, ki je prepričana, da so lobiji najmočnejši prav na področju infrastrukture in energetike, torej na področjih, ki spadata pod njen resor.

Aleksander Mervar
Novice Pozor, visoka napetost: komu Bratuškova očita "koruptivno delovanje"?