SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Razmere na trgu dela za mlade zastrašujoče

3

termometer

Shema Jamstvo za mlade bo po mnenju ministrice za delo Anje Kopač Mrak stabilizirala razmere na trgu dela in ustavila trend naraščanja brezposelnosti mladih.

Kopač Mrakova je na današnji okrogli mizi v okviru projekta "Tvoja Evropa – tvoj glas" ocenila, da so razmere na slovenskem trgu dela za mlade zastrašujoče, vendar pa so razmere na ravni EU podobne. Poleg ukrepov aktivne politike zaposlovanja je po njenem mnenju treba razmišljati tudi o zagonu slovenskega gospodarstva, saj je pri delodajalcih prenizka stopnja povpraševanja in ustvarjanja novih delovnih mest.

Država v mladih ne prepozna potenciala Predsednik Študentske organizacije Slovenije Mitja Urbanc je izpostavil, da gre jamstvo za mlade po njegovem mnenju "v pravo smer", vendar pa na dolgi rok s tem ne bo mogoče rešiti vseh težav. Slovenija, kot je dejal, v mladih namreč ne zna prepoznati potenciala.

Mladinski svet Slovenije pa kot ključni izziv v danih razmerah vidi vzpostavitev mehanizma, ki bo omogočal zaposlovanje vseh starostnih skupin brezposelnih, je dejala podpredsednica Mladinskega sveta Slovenije Nina Milenkovič Kikelj.

Kopač Mrak: Nezaupanje do reform Na vprašanje mladih, zakaj politika ne stori več zanje, pa Kopač Mrakova dejala, da politika gotovo nosi del soodgovornosti, vendar pa so tudi mladi sami že zavrnili reforme. Pri tem je izpostavila veliko mero nezaupanja v družbi, zaradi česar se nasprotuje reformam, kot so spremembe študentskega dela, predvsem z vidika, kakšne pravice se s tem ukinja.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin