Torek,
28. 2. 2023,
13.43

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,80

54

Natisni članek

ZD Ljubljana Antonija Poplas Susič Danijel Bešič Loredan Zoran Janković Ljubljana

Torek, 28. 2. 2023, 13.43

1 leto, 1 mesec

Bešič Loredan ne bo dal soglasja za izplačilo dodatka direktorici ZD Ljubljana #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,80

54

Ravnanje ljubljanskih svetnikov Gibanja Svoboda, ki so na ponedeljkovi seji glasovali za dodatek za delovno uspešnost direktorici ZD Ljubljana Antoniji Poplas Susič za leto 2021, bodo obravnavali organi stranke. Gibanje Svoboda namreč podpira stališče ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana, da k sklepu ne da soglasja, so sporočili.

Zdravstveni minister Danijel Bešič Loredan je na današnji novinarski konferenci dejal, da direktorici ZD Ljubljana Antoniji Poplas Susič ne bo dal soglasja za dodatek za delovno uspešnost. 

"Jaz sem prepričan, da večina članov stranke Gibanje Svoboda tega ne odobrava, ampak tiste, ki so dvignili roko, bo treba vprašati, zakaj so to naredili," je dejal Bešič Loredan in dodal: "Moje osebno mnenje je, da do te nagrade, ob vsem tem, kar smo videli, direktorica ZD Ljubljana ni upravičena. Sam soglasja ne bom dal," je povedal. Dodal je, da ZD Ljubljana še vedno izstopa po nedostopnosti. 

"Mestni in občinski svetnice in svetniki so pri svojih odločitvah sicer avtonomni, a ta avtonomnost s seboj prinaša tudi posameznikovo odgovornost do volivk in volivcev, predvsem v luči tega, ali izpolnjujejo dane obljube," so zapisali v sporočilu za javnost.

Dodali so, da odstopanje od obljub, programa in vrednot, ki so jih zagovarjali in zaradi katerih so bili izvoljeni, ni politika Gibanja Svoboda. "In za ravnanje, ki ni v skladu s politiko stranke, morajo posamezniki odgovornost prevzeti s svojim imenom in priimkom, ne v imenu stranke," so prepričani.

Novice Ljubljana: zdravstvo razpada, direktorici zdravstvenega doma pa odobrijo nagrado #video

"Primer izplačila nagrade direktorici ZD Ljubljana dokazuje, da so reforme nujne"

Ob tem zavračajo namigovanja, da ponedeljkovo glasovanje nekaterih svetnic in svetnikov Gibanja Svoboda na seji mestnega sveta Mestne občine Ljubljana pomeni odstop stranke od temeljnih zavez in vrednot. Po njihovih besedah je neutemeljeno tudi namigovanje, da so podlegli diktatu ljubljanskega župana Zorana Jankovića.

Ponavljajo, da ne bodo odstopili od zavez, ki so jih dali volivcem, da bodo vzpostavili učinkovito, kakovostno in dostopno javno zdravstvo ter plačni sistem, ki bo pravično nagrajeval dobro opravljeno delo. "Svojemu programu, vrednotam in danim zavezam ter ciljem ostajamo zvesti. In to stranka dokazuje s svojimi dejanji ter jasno in neomajno podporo načrtovanim reformam," trdijo.

Ključni cilji Gibanja Svoboda pa bodo ostali "odgovorno vodenje javnih zavodov, prevetritev meril za ocenjevanje uspešnosti in nagrajevanje na vseh področjih in ravneh javnega sektorja - tako vodstvenih kadrov kot drugih javnih uslužbencev - ter vzpostavitev učinkovitega javnega zdravstvenega sistema, ki vsakomur omogoča pravočasen dostop do kakovostnih zdravstvenih storitev".

Primer izplačila nagrade direktorici Zdravstvenega doma Ljubljana po njihovih besedah dokazuje, da so reforme, ki jih pripravljajo, nujne, so še zapisali.

Danijel Bešič Loredan
Novice Bešič Loredan o novem klicnem centru: To ni čudežni telefon, ki bo pacientu uredil zdravnika #video