Torek,
6. 8. 2024,
11.19

Osveženo pred

45 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,74
sonce morje temperature vročina vreme

Natisni članek

Torek, 6. 8. 2024, 11.19

45 minut

Pred nami znova temperaturni preobrat. Letos smo že podrli en rekord.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,74
plaža, hrvaška, morje, poletje | Vroče in soparno bo, morje lahko doseže 30 stopinj Celzija. | Foto Shutterstock

Vroče in soparno bo, morje lahko doseže 30 stopinj Celzija.

Foto: Shutterstock

Temperatura slovenskega morja je trenutno zaradi občasnega vpliva vetra ustaljena, giblje se med 27 in 28 stopinjami Celzija. Ta trend pa se bo ob koncu tedna vseeno obrnil navzgor, ko vremenoslovci spet napovedujejo višje temperature ozračja, zato se bo morje lahko ogrelo tudi na 30 stopinj.

Čeprav temperaturni rekord morja tudi tokrat ne bo presežen, pa je hidrolog na Agenciji RS za okolje Andrej Golob za STA povedal, da je možno, da temperatura slovenskega morja ob koncu tedna oziroma v začetku prihodnjega tedna doseže 30 stopinj Celzija.

Ob tem je spomnil, da smo letos že podrli en rekord, in sicer se je julija slovensko morje kar sedem dni zapored ogrelo nad 30 stopinj Celzija. Rekordno temperaturo morja so sicer izmerili 17. julija 2010, ko se je ogrelo na 31,1 stopinje Celzija.

Konec tedna vsak dan višje temperature

Sprva nas v prihodnjih dneh čaka še nestanovitno vreme, ki pa se bo ob koncu tedna popravilo. Današnji dan se je po besedah meteorologa Timoteja Kozelja začel še z nekaj nizke oblačnosti, ki pa bo čez dan razpadla in tako pričakujemo sončen dan s temperaturami do 28 stopinj Celzija.

Tudi v sredo bo dokaj sončno, a z nekaj več povečane oblačnosti. Na severozahodu Slovenije se lahko že dopoldne pojavijo posamezne plohe in nevihte, popoldne pa te napovedujejo za večji del Slovenije. Temperature naj bi se gibale med 26 in 32 stopinj Celzija.

V četrtek dopoldne bo pretežno jasno, popoldne in zvečer pa bo več spremenljive oblačnosti z občasnimi plohami in nevihtami. Kot je za STA še povedal Kozelj, bo petek sončen in vroč, tak pa bo tudi konec tedna, ko bodo vsak dan višje temperature, te pa bodo dodatno ogrele tudi morje.

pes, vročina, poletje, pasje poletje
Trendi Poletje s psom
Pahljače
Trendi Pahljače so v vročih dneh obvezen modni dodatek. Kje najti najlepše?
lasje
Trendi Poletne pričeske, s katerimi vam bo manj vroče, videti pa boste odlično