Sobota,
16. 3. 2024,
15.56

Osveženo pred

3 mesece, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3,52

Natisni članek

terorizem bomba eksplozija

Sobota, 16. 3. 2024, 15.56

3 mesece, 4 tedne

Pred mestno hišo odjeknila bomba: Sumijo atentat

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3,52
Italijanska policija | Guvernerka Sardinije Alessandra Todde je eksplozijo označila za strahopeten napad na vso skupnost. | Foto Reuters

Guvernerka Sardinije Alessandra Todde je eksplozijo označila za strahopeten napad na vso skupnost.

Foto: Reuters

Pred mestno hišo v Ottani na Sardiniji je v petek zvečer odjeknila bomba. Nastala je obsežna gmotna škoda na fasadi in v nekaterih pisarnah. Policija je danes sporočila, da je bilo v bombi od tri do štiri kilograme eksploziva, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Policija je potrdila, da sta zaradi eksplozije huje poškodovana zunanji del stavbe in pritličje. Več oken in vrat je uničenih, poškodovano je tudi pohištvo. Po prvem pregledu stavba ostaja v uporabi in ni nevarnosti, da bi se zrušila.

Župan Ottane Franc Saba je v odzivu dejal, da si mesto tega ne zasluži. "Če ima kdo kakšno pritožbo, naj to naredi javno, naj pokaže, da dela ne opravljamo dobro," je dodal.

Prefekt Nuora, kamor sodi tudi Ottana, Giancarlo Dionisi je za ponedeljek sklical sestanek o javni varnosti. "Kar se je zgodilo, je zelo resen incident," je dejal za Anso.

Guvernerka Sardinije Alessandra Todde je eksplozijo označila za strahopeten napad na celotno skupnost. Prepričana je, da nasilje ne sme in ne bo našlo mesta v njihovi družbi.

Glede na trenutne informacije eksplozija ni povezana s prihajajočimi lokalnimi volitvami v 28 mestih na otoku, saj volitev v Ottani ne bo. Izključili so tudi možnost povezave s trajajočimi protesti na območju Nuora v povezavi z namestitvijo obratov za pridobivanje energije iz obnovljivih virov.

Atene
Novice V središču Aten eksplodirala bomba
Kosovo
Novice Na Kosovu eksplodirala bomba