SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prebivalci Trnovelj na nogah zaradi napovedane selitve romske družine (video)

1

termometer

V Trnovljah je pravi preplah povzročila napovedana selitev večje romske družine, ki zdaj živi na izjemno privlačni občinski lokaciji skoraj v središču knežjega mesta.

Da namerava celjski župan Bojan Šrot Romom v Trnovljah z občinskim denarjem kupiti hišo, so izvedeli povsem naključno in takoj stopili v akcijo. Podpise proti priselitvi je podpisala že več kot polovica krajanov. A o tem, da so nestrpni do Romov, ne želijo niti slišati.

Hiša na Mariborski ulici v Celju, v kateri živi romska družina Koprivšek, ni več primerna za bivanje. Glava družine Franc in njegov sin pokažeta razpoke na stenah in stropu.

Zato jim je občina kupila hišo ob Hudinji, zgradili pa naj bi jim še dodatno kopalnico, ki je zdaj še ni. Gospodarjev sin pa opozori še na eno figo v žepu celjskega župana.

Samo ena kopalnica in malo slabša streha pa ne skrbita prebivalcev Trnovelj ob Hudinji, kamor naj bi preselili romsko družino. Bodoči sosedje so ustanovili civilno iniciativo proti naselitvi romske družine, podporo pa imajo tudi v krajevni skupnosti. Vendar je vprašanje, ali bodo kaj dosegli, saj so jim na občini marsikaj zamolčali.

V Trnovljah so prepričani, da se s priselitvijo Koprivškovih na balkone ne bo vzpenjal samo Božiček.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin