SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Položaj mladih v Sloveniji je alarmanten

4

termometer

Tako zatrjuje direktor urada za mladino Peter Debeljak, ki je danes razgrnil ključne poudarke Nacionalnega programa za mladino.

Kot je na današnji predstavitvi poudaril direktor urada za mladino Peter Debeljak, je temeljni cilj Nacionalnega programa za mladino zagotoviti bolj pregleden in med posameznimi resorji usklajen pristop do problemov, s katerimi se spopadajo mladi. Program je nastal v precej negotovem in neugodnem času krize, ampak je bil pripravljen kot proces in ne kot projekt, je prepričan direktor urada za mladino. Vzporedno z Nacionalnim programom že nastaja akcijski načrt, ki bo podrobno opredelil posamezna ključna področja programa. Pri tem opozarja zlasti na izobraževanje in zaposlovanje mladih ter priložnosti v podjetništvu. "Koliko je Nacionalni program za mladino finančno težak, bi bilo v teh kriznih časih neresno in neodgovorno napovedovati. Zagotovo pa se mladim odpirajo možnosti v novi finančni perspektivi," je prepričan Peter Debeljak

Želja po celovitem reševanju problema Nacionalni program za mladino je prvi programski dokument, ki se celovito loteva vse bolj skrb vzbujajočega in alarmantnega položaja mlade generaciji v Sloveniji, ocenjuje Debeljak. "Pričakujem, da bo program deležen očitkov, češ da je presplošen, ampak pri njegovi pripravi so sodelovali tudi mladi," je poudaril. Tadej Beočanin iz Mladinskega sveta Slovenije je bil kot predstavnik mladih celo določen za kontaktno osebo, ki je sodelovala na neuradnih pogovorih na pristojnih ministrstvih in pri pripravi dokumentov, je danes povedal Debeljak.

Nacionalni program za mladino bodo predstavniki pristojnih ministrstev začeli predstavljati po Sloveniji. Že v petek v Mariboru, prihodnji mesec tudi v Ljubljani, javna razprava o njem bo tudi v državnem zboru.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin