Sreda,
27. 6. 2018,
13.47

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

minister zgodovina praznik policija

Sreda, 27. 6. 2018, 13.47

5 let, 10 mesecev

"Policija je zgodba o uspehu, ki pa še zdaleč ni zaključena"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Vesna Györkös Žnidar | Foto STA

Foto: STA

Ministrica za notranje zadeve Vesna Györkös Žnidar je na osrednji slovesnosti ob dnevu policije v Tacnu dejala, da je policija danes v bistveno boljšem finančnem, materialnem in kadrovskem položaju, kot je bila še pred štirimi leti. A "zgodba o uspehu še zdaleč ni zaključena", zato jo mora vsakokratni minister nadaljevati, je pozvala.

Györkös Žnidarjeva je spomnila, da je bila policija pred štirimi leti, ko je sama prevzemala mandat ministrice, podvržena dolgoletnemu varčevanju, kar je že najedalo občutljiv policijski sistem, zato se je takrat odločila, da bo policijo postavila na mesto, ki tako pomembni organizaciji pripada. "Po skoraj štirih letih lahko rečem, da nam je uspelo," je dejala.

Zgodba o uspehu po njenem še ni zaključena

A zgodba o uspehu po njenem še zdaleč ni zaključena. "Dolžnost vsakokratnega ministra za notranje zadeve je, da naredi vse za to, da se policiji kot strokovni službi še naprej omogoča pogoje za nemoteno delo in za nadaljnji razvoj," je opozorila.

Obema generalnima direktorjema policije, s katerima je sodelovala, se je zahvalila, zdajšnjemu generalnemu direktorju Simonu Veličkemu pa pri tem položila na srce, "naj policija ostane in se še naprej krepi kot homogen kolektiv, ki ne sme pod nobenim pogojem dopustiti, da bi jo parcialni interesi posameznikov ali pritiski dnevne politike zamajali v trdnosti in homogenosti".

Mercator, Agrokor, sindikati
Novice Nova zmaga Hrvaške nad Slovenijo

Policistom, gasilcem in reševalcem se je zahvalil tudi Velički

Na slovesnosti je spregovoril tudi Velički in delil mnenje z ministrico, da je policija danes v bistveno boljšem položaju, kot je bila. Zasluge za zato, da lahko po dolgem času rečejo, da se ne več ukvarjajo z eksistenčnimi vprašanji, ampak z vsebino dela, gre po njegovem ravno Györkös Žnidarjevi in njenim sodelavcem.

Zahvalil se je vsem policistom in policistkam, pa tudi gasilcem in reševalcem, s katerimi v naravnih ujmah in drugih nesrečah tesno sodelujejo, ter izrazil prepričanje, da je tudi zaradi njihovega dobrega in požrtvovalnega dela naša država boljša.

Na slovesnosti, ki se je je udeležil tudi predsednik DZ Matej Tonin, so danes podelili tudi priznanja. Med drugim je Policijski orkester prejel zlati častni znak policije, podelili pa so tudi posebno priznanje, ki ga je prejel prejšnji generalni direktor policije Marjan Fank.

Zrče
Novice V Zrčah ubili Britanca, morilca ujele kamere
Novice Brglez: Moja izključitev je bila povsem zrežiran dogodek #video