Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 11. 2018,
16.02

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

1

Natisni članek

Branimir Štrukelj

Petek, 9. 11. 2018, 16.02

5 let, 5 mesecev

Pogajanja s Svizom brez napredka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

1

Branimir Štrukelj | Foto STA

Foto: STA

Vodja vladne pogajalske skupine Peter Pogačar je današnja pogajanja s sindikati označil kot naporna. Prepričan je, da so s pogajanji s predstavniki Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (Sviz) na dobri poti, medtem ko glavni tajnik sindikata Branimir Štrukelj pravi, da danes preboja niso dosegli. 

Vlada je danes šolskemu sindikatu predstavila približevalni predlog v dveh, vsaj po zatrjevanju sindikata, pomembnih zadevah, je pojasnil Pogačar. Dejal je, da sam ne bi bil preveč pesimističen in da so po njegovem mnenju na dobri poti, da preprečijo za začetek decembra napovedano stavko v vzgoji in izobraževanju.

zdravstvo
Novice Vlada ponudila višje dodatke za nočno, nedeljsko in praznično delo

Štrukelj: Stvari ostajajo odprte

Po drugi strani pa je Štrukelj menil, da danes "bistvenega napredka ni bilo in da stvari ostajajo odprte". O vsebini pogajanj ni želel govoriti, ker so se po njegovih besedah dogovorili, da jih še ne bodo komentirali.

Stavka sindikatov javnega sektorja.
Novice Sviz skrajšal decembrsko stavko #video

Sicer pa je Štrukelj ob prihodu znova spomnil na vladno analizo povprečnih plač po podskupinah in vladno stran pozval, naj se po tej analizi odloča za odpravo zaostankov, ki obstajajo na nekaterih področjih, med njimi v izobraževanju, znanosti in tudi delu kulture. Če pa bo prevladalo stališče "dajmo vsem enako", potem pa so v vzgoji in izobraževanju bližje stavki, je pojasnil.

sodišče kladivo
Novice Vlada po dveh urah prekinila pogajanja s Svizom #video

Vladni pogajalci so se danes sestali še s skupino sindikatov pod vodstvom Jakoba Počivavška. Ta je ob odhodu z današnjih pogajanj ugotavljal, da je med njimi in vladno stranjo še kar nekaj razlik in da jih čaka še kar nekaj dela, da bi prišli do dogovora. Je pa vendarle tudi Počivavšek menil, da so nekoliko zbližali stališča.

Po neuradnih informacijah naj bi si v tej skupini sindikatov med drugim želeli zgodnejših datumov za izplačila dvigov, o katerih se bodo dogovorili. Počivavšek o konkretnih datumih ni želel govoriti. Je pa po njegovih besedah "dejstvo, da je predlog vlade, ki je oddaljil posamezna izplačila glede na tisto, kar je bilo na mizi marca, bistveno otežil pogajanja".

Ne spreglejte