Torek,
22. 10. 2024,
19.12

Osveženo pred

5 dni, 12 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,13

Natisni članek

Natisni članek

Urška Sedmak Slovenska Bistrica zdravstveni dom

Torek, 22. 10. 2024, 19.12

5 dni, 12 ur

Odstopila direktorica ZD Slovenska Bistrica

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,13
Zdravnik, zdravnica, UKC Ljubljana, zdravstvo | V ZD Slovenska Bistrica se že dlje časa soočajo s pomanjkanjem družinskih zdravnikov.  | Foto STA

V ZD Slovenska Bistrica se že dlje časa soočajo s pomanjkanjem družinskih zdravnikov.

Foto: STA

Potem ko smo konec septembra pred Zdravstvenim domom Slovenska Bistrica spremljali prizore nepopisne gneče zaradi vpisovanja k novi družinski zdravnici, je zdaj odstopila direktorica ZD Urška Sedmak, poroča Večer. 

Urška Sedmak je po poročanju omenjenega medija odstopno izjavo članom sveta zavoda poslala že v petek. Odstopila naj bi zaradi osebnih razlogov in se vrnila na svoje staro delovno mesto računovodje v ZD. Njen odstop bo svet zavoda obravnaval na jutrišnji izredni seji. 

Zdravstveni dom v Slovenski Bistrici je tisti, pred katerim smo konec septembra spremljali prizore nepopisne gneče. Ljudje so v kolonah čakali na možnost vpisa k novi družinski zdravnici. Zdravstveni dom je v povezavi z evidentiranjem pacientov pri novi zdravnici odredil strokovni nadzor, ki nepravilnosti ni pokazal. 

V ZD Slovenska Bistrica se sicer že dlje časa soočajo s pomanjkanjem družinskih zdravnikov. Težava se je še povečala, ko je ena od zdravnic prejela koncesijo za ambulanto družinske medicine v Mariboru. 

ZD Slovenska Bistrica
Novice Naval pred zdravstvenim domom: nova zdravnica odprla ambulanto #video
Ivan Žagar
Novice Po mnenju bistriškega župana bi bila lahko organizacija vpisa pri novi zdravnici boljša