Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 4. 2008,
16.07

Osveženo pred

8 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Ponedeljek, 7. 4. 2008, 16.07

8 let, 6 mesecev

Odbor DZ za obrambo in Erjavec so si ogledali proizvodnjo oklepnikov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Člani odbora DZ za obrambo, ki ga vodi Anton Anderlič, in minister za obrambo Karl Erjavec so si v Gorenju Indop ogledali proizvodnjo oklepnikov za potrebe Slovenske vojske.

V izjavi za medije je Anderlič izrazil zaskrbljenost, ker še ni podpisana pogodbo s finsko Patrio za izdelavo predvidenih oklepnikov. Pojasnil je tudi, da je dobil zagotovilo, da bo ta pogodba v bližnji prihodnosti podpisana in izrazil prepričanje, da bodo na koncu vsi postopki opravljeni, tako kot morajo biti.

"Gorenje ni tisto, ki bi organiziralo posredna delovna mesta" Anderlič je povedal, da so pozornost namenili tudi vprašanju, ki je bilo v preteklosti različno interpretirano, nanaša pa se na število posrednih in neposrednih delovnih mest ter na protidobavo slovenskega gospodarstva. "Dobili smo zagotovilo, da Gorenje ni tisto, ki bi organiziralo posredna delovna mesta, različne dele potrebne za izdelavo oklepnikov pa kupujejo od svojih dobaviteljev," je dejal.

Dodal je še, da so v preteklosti od ministrstva za obrambo in Rotisa dobili pojasnilo, da bo Gorenje organiziralo posredna delovna mesta, zato bodo zdaj pri resornemu ministrstvu in Rotisu preverili, kje bodo ta delovna mesta. Anderlič je opozoril, da mu je tudi minister za gospodarstvo Andrej Vizjak zagotovil, da bo vlada spremljala ustvarjanje teh posrednih delovnih mest.

"V tej fazi pri izdelavi oklepnikov dela 150 delavcev" Poudaril je tudi, da v tej fazi pri izdelavi oklepnikov dela 150 delavcev, pri optimalni proizvodnji pa se bo njihovo število povečalo na 200.

"Vsa dodatna oprema bo izdelana skladno s pogodbo" Minister Erjavec je na vprašanje o domnevno sporni dodatni opremi oklepnikov odgovoril, da o tem ni bilo nobenega govora in sploh, da ne ve, katera dodatna oprema naj bi bila sporna. Meni, da bo vsa dodatna oprema izdelana skladno s pogodbo.

"V tem trenutku ni predvideno, da bi se vojaki usposabljali z vso bojno opremo. To usposabljanje bo potekalo kasneje, trenutno pa se vojaki usposabljajo brez oborožitvene opreme. Do konca leta 2012 pa mora biti pripravljena srednja bataljonska skupina," je še dejal Erjavec.

Ne spreglejte