SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ob dnevu enote vojaki tekli po Celju

1

termometer

Včeraj so v vojašnici Franc Rozman Stane v Celju tradicionalno svečano obeležili Dan enote oz. 20 Pehotnega polka, tokrat s tekom vojakov po celjskih ulicah.

19. junija v celjski vojašnici Franca Rozmana Staneta praznujejo Dan 20. Pehotnega polka, letos pa je bil v znamenju teka po celjskih ulicah, v katerem so sodelovale vse enote, ki so nastanjene v vojašnici v Celju. V sklopu celjske vojašnice poleg 20. pehotnega polka delujejo sicer še nekatere drugeg manjše enote in sicer vod vojaške policije, vojaška zdravstvena enota ter četa za jedrsko, radiološko, kemično in biološko obrambo. Tek so izvedli z zastavo polka in četnimi zastavicami, zaključili pa v vojašnici v t.i. A2 položaju s sklecami.

Zaznamovali praznik Dneva državnosti S prireditvijo, ki so nadaljevali s krajšo priložnostno slovesnostjo v vojašnici in na katero s povabili tudi predstavnike lokalnega okolja, so hkrati počastili tudi bližni praznik Dneva državnosti. Kot nam je povedal poveljnik vojašnice, major Boštjan Močnik, je bil tako včerajšnji za vojake še vedno delaven, a nekoliko bolj sproščen, med drugim so imeli tudi za dve uri krajši delovnik.

Kmalu reportaža o celjski vojašnici Sicer pa bomo v naslednjih dneh na Planet Siol.net v sklopu prispevkov ob prazniku Dnevu državnosti objavili daljšo reportažo o delovanju vojašnice Franc Rozman Stane v Celju, ki jo v zadnjem času mnogi bolj poznajo po polemikah glede njenega preimenovanja, manja pa po zelo bogati zgodovini, ki je tudi bogata zgodovina rodov, ki so v njej služili še v času AvstroOgrske.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin