SiolNET. Novice Slovenija
0,86

termometer

  • Messenger
  • Messenger

NLB: Pozor, znova so na delu prevaranti

0,86

termometer

Internet, prevara, goljufija | O dogodku so iz NLB že obvestili Nacionalni odzivni center za kibernetsko varnost SI-CERT. | Foto: Thinkstock
O dogodku so iz NLB že obvestili Nacionalni odzivni center za kibernetsko varnost SI-CERT. Foto: Thinkstock

V NLB opozarjajo, da so znova na delu prevaranti, ki poskušajo pridobiti zaupne osebne podatke njihovih strank. Z lažnim sporočilom SMS želijo od prejemnikov sporočila pridobiti dodatno potrdilo plačila SEPA, pri tem pa nepooblaščeno pridobiti varnostne elemente (uporabniško ime in geslo) z namenom vstopiti v elektronsko banko.

"Poudarjamo, da gre za poskus prevare in da banka tovrstnih podatkov nikoli ne pridobiva prek sporočil SMS," so sporočili iz banke, kjer vsem strankam oziroma prejemnikom tovrstnih sporočil svetujejo, da povezave ne odpirajo, sporočilo pa takoj izbrišejo.

"V primeru, da ste svoje podatke že posredovali, svetujemo, da s pomočjo bančnih strokovnjakov NLB Kontaktnega centra prek videoklica, spletnega klepeta ali telefonskega klica na številko 01 477 20 00 blokirate uporabo elektronskega bančništva," so dodali.

Simon Leviev Trendi Zloglasni prevarant s Tinderja je sam postal žrtev prevare Nedeljko Digisvet Resnica o brezplačni hiši, za katero se je zagreblo na tisoče Slovencev #video Kovanec Novice Pozor, po Sloveniji kroži ponarejen denar nlb Novice Pozor, ne nasedajte goljufom z lažnimi sporočili Nova KBM, NKBM Digisvet Svarilo NKBM: pazite, ker teh sporočil ne pošiljamo mi goljufi internet prevare Novice Vztrajajo z izsiljevanjem na internetu − goljufi napadajo prodajalce izdelkov E-vinjeta Digisvet Pozor: če od njih sprejmete novo vinjeto, vam bo zelo žal

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin