Nedelja,
10. 8. 2014,
7.42

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
neurje vreme Pomurje

Natisni članek

Nedelja, 10. 8. 2014, 7.42

5 let, 11 mesecev

Neurje podiralo električne drogove in sprožalo zemeljske plazove (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Severovzhod Slovenije je včeraj pozno popoldan zajelo neurje, ki je na območju Slovenj Gradca in Murske Sobote zalivalo kleti, odkrivalo strehe in podiralo drevje, sprožali so se zemeljski plazovi.

Neurje z močnim dežjem in vetrom je zajelo celotno območje občine Rogašovci, kjer so gasilci imeli polne roke s prečrpavanjem meteorne vode iz kletnih prostorov stanovanjskih objektov, iz stanovanjskih hiš, čistili ceste in parkirišča, poroča center za obveščanje uprave za zaščito in reševanje.

V Pertoči in Fikšincih so gasilci s cest, iz garaž in gospodarskih poslopij morali odstranjevati tudi nanošeno blato, v Svetem Juriju pa zavarovati stanovanjskih objekt, na katerega je padel drog električne napeljave. Z odstranjevanjem podrtega električnega droga so imeli precej dela tudi lendavski gasilci.

Močan veter je podiral drevesa v središču Gornje Radgone in v naselju Kupšinci v Murski Soboti.

Močne padavine in veter so pustošili tudi v občini Radlje ob Dravi, kjer je v naselju Muti veter odkril streho občine stavbe.

Zaradi velike količine padlega dežja se je v občinah Radlje ob Dravi in Podvelka sprožilo več zemeljskih plazov, ki so zaprli ceste.

V Podvelki je v kleti stanovanjske hiše, v kateri živi starejša oseba, izbruhnil tudi manjši požar.