Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 2. 2018,
16.29

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28

Natisni članek

rop policija

Petek, 23. 2. 2018, 16.29

6 let, 2 meseca

Nasilni ropi v Celju: še tri osebe v pripor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28
Rop, nasilje, pištola | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Celjski preiskovalni sodnik je enomesečni pripor odredil še trem osebam, ki so jim celjski kriminalisti v ponedeljek odvzeli prostost zaradi vpletenosti v rope na območju Celja, Velenja in Žalca. Od srede so v priporu tudi štiri osebe, ki so oborožene rope izvedle od novembra lani pa do začetka tega meseca.

Kot so povedali na celjskem okrožnem sodišču, se je sodnik za pripor vseh sedmih oseb odločil zaradi ponovitvene nevarnosti, pri eni izmed njih pa še zaradi begosumnosti.

Med sedmerico je tudi 17-letno dekle, ki je po navedbah celjske policije prav tako kazensko odgovorno za brutalne in nasilne rope. Poleg nje so v priporu tudi 27-letnik iz Velenja, 18-, 20-, 25- in 27-letni Ljubljančan ter 20-letni državljanu Srbije. Če bodo spoznani za krive, jim grozi do 15 let zapora.

Nasilni in brutalni ropi

Prvi rop so izvedli novembra lani na območju Celja, pri tem so odnesli zlatnino in gotovino v vrednosti več kot 28 tisoč evrov. Priča ropu je bil otrok, ki so mu grozili, da je razkril mesto, kjer je družina hranila dragocenosti, je dejal Turk.

Drugi rop se je prav tako zgodil v Celju, in sicer januarja letos, roparji pa so odnesli 1.500 evrov gotovine. Tretji rop je bil januarja v Velenju, družina pa je ostala brez 10 tisoč evrov zlatnine. Pri ropu na območju Žalca, ki se je zgodil v začetku tega meseca, so roparji odnesli za več kot 50 tisoč evrov zlatnine in denarja. Grozili so celi družini, v kateri so bili trije otroci, stari od enega do 12 let. Članom družine so grozili in jih pretepali, streljali pa so v hiši in pred hišo, kjer so ranili psa.

Po Turkovem mnenju so se vsi ropi, ki so bili brutalni in nasilni, zgodili v večernih urah, med ropom pa so bili roparji zamaskirani in so uporabili strelno orožje. Nekatere člane družin so zvezali, celo z lepilnim trakom, ter jih pretepali, vse dokler niso dobili informacij, kjer hranijo dragocenosti.

Ne spreglejte